Skip to main content
Közlekedés

Újraaszfaltozták a Servita utcát

By 2013. november 5.9 hozzászólás

Aránylag gyakran járunk a Servita utcán, így volt szerencsénk többször is tapasztalni, hogy valamilyen közműjavítás miatt le volt zárva egy ideig a Balassi Bálint utcai kereszteződéstől kezdődő és Cifrakapu térig tartó szakasz.

Képzeletünkben már láttuk is magunk előtt, hogy az ismételt megnyitás után egy újabb sötét aszfaltcsík díszeleg majd rajta a felbontás vonalában, ám minap ismét arra járva pozitívan csalódtunk, nem csak azért, mert megnyitották a forgalom előtt, de mert az egész utat újra is aszfaltozták, ezer hála és köszönet érte! Az meg csak hab a tortára, hogy ettől ugyan függetlenül, de az utca elején is megszépítettek egy házat, már csak a kereszteződésben lévő ABC-vel, meg pár graffitivel kéne valamit kezdeni és még szélesebb mosollyal az arcunkon tudnánk végigcsörtetni a szakaszon.

DSC_4222 DSC_4223 DSC_4225 DSC_4226

Szólj hozzá! 9 hozzászólás

 • Gabriella szerint:

  A graffiti művészet,ez falfirka,unalmas, egyhangú, primitív.Ilyen szépen felújított utakon lehetne kimenni a lakótelepre,akkor az ott élők megérdemelnék,hogy a Gárdonyi nevet kapja az Északi helyett.Nagyon sok értékes ember lakik, akik sokat tesznek a környezetükért és,ha ritkán látom
  ,de igazán mi tudjuk csak csak értékelni,hogy évről évre mekkora az odafigyelő, látványos fejlődés.Nem szabad abbahagyni,mert nem minden pénzkérdés.

 • A Verőszala útcát 40 éve nem aszfaltozták! A város szégyene.

 • Endre szerint:

  A lakótelep neve legyen csak Csebokszári!
  Egyébként az Északi-ltp után egyszer már átnevezték Felsővárosra, azt mindenki elfelejtette?

  • Sasi szerint:

   Mindkét név élő, hivatalosan a szűkebben vett, panelházas területet hívják Északi lakótelepnek, Felsőváros alatt pedig az egész városrészt értik, a Cifrakapu, Ludányi Antal és Tiba István utcák kertes házaival együtt

   • Névtelen szerint:

    Hát mit gondolt!!!!! a Cifrakapu, a Ludányi A, és a Tiba I… utca nem tartozik az Északi lp-hez?

 • Névtelen szerint:

  Egyébként, valóban a hivatalos neve ,,,, Felsőváros,,,, ezt már illene tudni,,,

 • Itt éltem 1972-ig. Akkor még Május 1 utca volt és mi a 23 szám alatt laktunk. A servita utca gyermekkorom emléke. Ha házunkat lebontották és iskolát épitettek a helyére. Nagyon szerettem itt lakni. A sarki bolt mindig ott volt, oda jártam friss kenyérért. A Bárány utcából szánkóztunk ki a servita utcára, igaz akkor még nem volt forgalom. Gabika néni háza is áll még, de sokat veszekedett ránk. Szép emlékek amik most elő jöttek.

 • Gabriella szerint:

  édes Istenem ! Maklári Hóstya,Hatvani hóstya,stb és a hozzá tartozó városrészek. Felsőváros, Gárdonyi lakótelep vagy lakópark.szépen hangzik nem ? nem kell megijedni,nemsokára megint Csebokszárínak fogják hívni !

 • Jumurdzsák szerint:

  „Hát mit gondolt!!!!! a Cifrakapu, a Ludányi A, és a Tiba I… utca nem tartozik az Északi lp-hez?” – írja NÉVTELEN.
  Válasz: Persze, hogy nem! Ezek mind nagyon régi utcák, s már akkor léteztek, amikor még káposztaföldek voltak a Csebox helyén. Tudom, mert az egyik megnevezett Cifra hóstyai utcában születtem, s nőttem föl. Nem éreztem, hogy lakótelepen élnénk. Ha végigsétál az említett 3 utca valamelyikén, akkor lakótelepi házakat lát?
  Gabriellának:
  Ne legyen Eger legnagyobb lakótelepe Gárdonyi lakótelep!!! A „CCCP” cirill betűket formázó toronyházakra Gárdonyi nevét illeszteni több mint ízléstelenség. Nem azzal kell leróni a tiszteletünket nagy írónk előtt, amihez semmi köze, hanem például azzal, hogy a nemrég még a nevét viselő Széchenyi utcai Alexandra könyvesbolt visszakapja az író nevét. A könyvek+irodalom+egrivé lett író=valódi jó párosítás.