Skip to main content
Fejlesztés

Napelembe borult a Bóta irodaház fala

By 2013. november 7.One Comment

Ilyen-olyan forrásokból egyre több épület tetejére kerülnek fel napelemek városunkban is, ezek többsége viszont még ha látszik is egyáltalán, nem különösebben érdekes esemény. Na nem úgy, mint a Bóta irodaház, aminek látványával azóta sem tudunk betelni.

Jó, nyilván azért ennyire nem vagyunk oda érte, de tény, hogy megtetszett, ahogy három emeletet beburkoltak napelemmel, ezért le is fotóztuk. A fejlesztésre az Új Széchenyi Terv keretében kapott összesen 17 millió forintnyi támogatást a Bóta, ebből a Szálloda utcai épület mellett a vasútállomásnál lévő, kisebb irodaházra is jutott napelem, a beruházás teljes költsége majd’ 29 millió forint volt.

DSC_4221

Mi az egészből annyit látunk, hogy tök tetszetős fekete lapok kerültek a falra, de tőlünk kicsit tájékozottabb- és ráadásul még érdeklődőnek is mondható embereknek csatoljuk a fejlesztés szakmai leírását is: „A projekt során 39 kWp napelemes energetikai rendszer kerül telepítésre a Bóta Irodaház Kft két telephelyén. A napelemek fajlagos bekerülése költsége: 716974 Ft/kW. A fejlesztés mérete: 39 kWp. A fejlesztés eredményeként évi 33,04 t üvegházhatású gáz kibocsátás csökkenés várható.”

Szólj hozzá! One Comment

  • Bóta Kálmán szerint:

    Tisztelt Cikk író!
    Nagyon jól esett az Ön pozitív véleménye a napelemes beruházásunkról.
    Mint villamos szakembernek meglepett a szakszerű elemzés. Valóban az volt a célunk, hogy ne csak hasznos és környezetbarát, de esztétikus is legyen, és tetszetősebbé tegye az irodaház homlokzatát, és a városképet. Tisztelettel: Bóta Kálmán