Skip to main content
Szabadidő

Idén is a Bem utcában korcsolyázhatunk

By 2013. november 11.4 hozzászólás

Van ugye egy aránylag nagy adóssága Egernek: egy téli-nyári műjégpálya létrehozása bárhol a városban, de lehetőleg valami jól megközelíthető ponton, mondjuk az Északi sporttelepen.

Iskolavárosi jelleg ide, vagy oda, teljesen kimarad a korcsolya, mint sportág az itteniek életéből, néha még a téli időszakban is, nem, hogy a nyáriban. A helyzet némiképp javulni látszódik, városi-, és magánkezdeményezésből tavaly két pálya is rendelkezésre állt a a téli sportok eme változatának szerelmesei előtt – azt nem tudjuk, hogy a lajosvárosi idén is kinyit-e, a Bem tábornok utcai viszont biztosan, ez utóbbi lesz most is a város saját megoldása. Jobb híján persze, mivel a Felsővárosba tervezett műjégpályát még egészen mostanáig sem kezdték el építeni, hiába kéne már készen állnia jó pár éve.

Épül a Bem utcai műjégpálya

Épül a Bem utcai műjégpálya

A Bem tábornok utcai pálya november 15-én nyit, utána minden nap 9:00-21:00 közt várja a korcsolyázni vágyókat. A pálya mérete 40×15 méter, örömteli újdonság, hogy idén mindez sátortető alá került, így nem kell annyira viaskodni majd az időjárással. Péntekenként ismét lesznek jégdiszkók, a szolgáltatások köre továbbá melegedősátort, büfét, csomagmegőrzőt, korcsolya kölcsönzőt, korcsolya élezőt, és korcsolya oktatót tartalmaz, egészen komplex kis lehetőséget dobtak tehát össze. A jegyárak tekintetében: felnőttek 700 forintért, diákok 500 forintért, kicsik, hat éves kor alatt pedig 400 forintért használhatják a pályát. Korcsolyakölcsönzés 600 forintba, -élezés pedig 700 forintba kerül majd. Van egy facebook oldala is a pályának, ott mindenféle aktuális információkat kaphatunk, így érdeklődőknek érdemes lehet követni.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Gabriella szerint:

  Északi lakótelepre semmit,el kell zárni mint egy fertőzött területet ! Egyáltalán,hogy tud valakinek eszébe jutni,hogy oda fejleszteni,beruházni,kulturált körülményeket teremteni ? az egész Felsővárost elkülöníteném.

  • John Doe szerint:

   Gratulálok Gabriella, téged is legjobb lenne elzárni, mint egy fertőzött beteget, te primitív bunkó !

   • laport szerint:

    Nyilván irónia volt. Egyébként fogadni mertem volna, hogy valaki félreérti.

 • Gabriella szerint:

  Laport ! kár,hogy nem fogadtál,jól vág az eszed …:)