Skip to main content
Szabadidő

Ők lettek Eger ösztöndíjasai

By 2013. november 14.One Comment

TÍZ TEHETSÉGES KÖZÉPISKOLÁS LETT

„EGER VÁROS ÖSZTÖNDÍJASA”

 

A Közgyűlés november 14-i ülésén a következő középiskolás tanulók vehették át az „Eger Város Ösztöndíjasa” – támogatásról szóló dokumentumot Habis László polgármestertől:

 

Petz Olivér                         Neumann János Középiskola és Kollégium

Vladár Veronika Fanni     Neumann János Középiskola és Kollégium

Birincsik Dániel                Neumann János Középiskola és Kollégium

Gyönki Bendegúz              Neumann János Középiskola és Kollégium

Erdős Katalin Bernadett  Egri Dobó István Gimnázium

Molnár Júlia                       Egri Dobó István Gimnázium

Bodor Berill                       Egri Dobó István Gimnázium

Seres Zsófia                        Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium

Jóna Kata                            Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium

Liptai Dóra                         Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és

Kollégium

 

2013-tól megújult az Eger Önkormányzata által 14 évvel ezelőtt, a város fiataljainak támogatása érdekében létrehozott “Eger Város Ösztöndíjasa” elnevezésű tanulmányi ösztöndíj-program. A kiírás lényege, hogy támogatást kaphatnak azok az Egerben lakó diákok, akik jó tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, és azt, hogy az önkormányzat melléjük álljon, szociális szempontok is indokolják. Idén újdonság volt, hogy akár 50%-kal magasabb összegű támogatást kaphatnak a felsőfokú intézményekben tanuló, egri illetőségű, és a városhoz ragaszkodó fiatalok. Reméljük, ezzel az ösztönzéssel is segíthetünk abban, hogy az egri kötődésű, diplomát szerzett fiatalok Egerben keressenek és találjanak munkát.

 

Szeptemberben a középiskolásokat szólítottuk meg, ők pályázhattak október 9-éig az „Eger Város Ösztöndíjasa” program által nyújtott támogatásra, melynek összértéke 200.000 Ft. Ez a városi hozzájárulás két komponensből áll:

havi tanulmányi támogatás: 100.000 Ft (10 x 10.000 Ft)

– egyösszegű támogatás: 100.000 Ft

 

Az összeg 50%-át tanulmányi támogatásként, 10 hónapon keresztül, 10 ezer Ft-os részletekben folyósítja az Önkormányzat. Az egyösszegű, 100 ezer Ft-os hozzájárulást az alábbi feltételekkel fizeti ki a város a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak:

A diáknak igazolnia kell, hogy az érettségi vizsga évében felsőfokú oktatási intézménybe felvételt nyert és megkezdte a tanulmányait, vagy a szakmunkás képesítés megszerzését követően 90 napon belül képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.

Városi közlemény

Szólj hozzá! One Comment