Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Mátyás söröző

By 2013. november 15.szeptember 5th, 2022One Comment

Frissítés: 2021. február 8.

A söröző évek óta zárva van, a teljes épületet eladásra hirdetik. A földszinti üzlethelyiség 17,5 millió forintért keresi tulajdonosát, söröző helyett viszont sajnos csak irodának, vagy szépségszalonnak ajánlják, feltehetőleg azért, mert a felső részen lakásokat terveznek kialakítani. Az egész épület egyben 54 millió forintba kerül.


Első beszámoló: 2013. november 15.

Stílszerűen a Mátyás király út mentén találunk rá a Mátyás sörözőre, vagy, ahogy a táblája hirdeti, a: MátyáSörözőre. Kívülről egy igényes kis helynek tűnt, aztán belépve sem csalódtunk benne.

Mindösszesen egy légtérből áll az egész söröző, az viszont a lehetőségekhez méreten igényes kialakítású. A viszonylag kis helyiségben összesen 7 asztal kapott helyet, asztalonként 4-4 székkel, ezek mellett pedig egy légkondi és egy televízió igyekszik a vendégek kedvében járni – előbbi nyaranta, utóbbi pedig az év minden napján. Aranyos szösszenet, hogy talán az épület múltjából adódóan, de van egy ajtó a kocsma végén is, amihez viszont nem tartozik kívülről lépcső, így amikor az ki van nyitva, valami fura kidobó nyílásnak tűnik, ahol meg lehet szabadulni a problémás vendégektől. Elfogultak vagyunk egyébként a hellyel kapcsolatban, annak idején egy közeli középiskolában tanulva megannyi irodalomóra előtt ütöttük már el itt a lyukas-, vagy éppen testnevelés óránkat, melyek emléke óhatatlanul is rányomta bélyegét az értékelésre, de hát na, ennyi nosztalgia kijár az embernek. Bájos helyzetbe kerültünk viszont a kocsmatúra keretében történő felkeresésekor, ez volt ugyanis az első hely, ahol a kiszolgáló először nem akarta engedni, hogy fényképeket készítsünk a beltérről. Nem egészen értettük, hogy miért, hiszen nem volt szégyenkezésre okuk, mindenesetre beletörődtünk a döntésbe, míg nem végül azért csak belátta a kishölgy, hogy ez az egész azért inkább nekik kedvező, semmint nekünk, és megengedte a négy fotó elkészítését. Örömünk azóta is határtalan, hihetetlen szívességet tett vele nekünk. A kiszolgáló rátermettsége ellenére azért továbbra is a szívünk csücske marad a Matyi, amolyan igényes külvárosi kis hely ez, ahová mindig jó visszatérni.

 

Beltér

Vendégek

Kiszolgálás

Mosdó

Ár

Igipop

3

1

2

3

Üveges Borsodi 250,-

Sasi

4

1

3

3

Erika

3

1

3

3

Átlag pontszám: 2,5

matyiDSC_0141

DSC_0455 DSC_0456 DSC_0457A WC is érdekel

 

Szólj hozzá! One Comment

 • Szabó Barna szerint:

  Nos azóta sokat változott a hely.
  Kissé modernebb, ennek ellenére inkább a „kocsmahangulat” dominál.
  Két csapos hölgyet lehet megismerni.
  Az egyikőjük kedves igazi vendéglátós.
  A másik hölgy inkább egy szibériai 8. osztályba sorolt, szocialista bisztrósnak tűnik.

  A modora enyhén szólva is kivánnivalókat hagy maga után.

  Az árak is emelkedtek.

  Talán a tulajnak át kellene gondolni hogy egy igényes külvárosi
  sörözőt, vagy egy külvárosi lepukkant kocsmát akar üzemeltetni.
  Aztán az árakat és a személyzetet ennek megfelelően alakítani.