Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Cifra büfé

By 2013. december 13.december 11th, 202216 hozzászólás

Frissítés: A söröző 2018-ban bezárt.


Vannak kocsmák, amiktől még az is igényesebb megoldás, ha az utcán isszuk meg a sörünket – na ilyen hely a Régi Cifrakapu utca elején lévő Cifra büfé is. Nem gyakori jelenség, de belépve már tudtuk, hogy csak egy pohárral fogunk kérni hőn szeretett italunkból, a „minél gyorsabban végzünk, annál jobban járunk” elvből kifolyólag.

Az egész azzal kezdődött, hogy amikor beléptünk az egylégteres krimóba, rögtön egy tekintélyes méretű ebbel találtuk szemben magunkat. A kutya gyakorlatilag ránk sem hederített, de a kocsma méreteiből adódóan azért bizarr volt érezni a leheletének melegét a lábunkon, amikor kikértük a sörünket. Mire megkaptuk az italunkat, szerencsére távoztak is a gazdájával, ennek a garantált életben maradáson felül azért is örültünk még nagyon, mert így le tudtunk ülni – odabent ugyanis mindösszesen három asztal kapott helyet, melyek mindegyike foglalt volt. Hogy kik ültek náluk, az más kérdés, viszont az leszögezendő, hogy hiába látszott a vendégeken az élet súlya, békések voltak és hiába lógtunk ki nagyon szembetűnően közülük, nem éreztük feszélyezve miatta magunkat. Na nem úgy, a beltér miatt, mely közel kriminálisnak volt nevezhető. Mentségére szóljon, hogy éppen felújításon esett át, de piszkos volt, szedett-vetett, hát szóval, nem klassz. A pontot az i-re a mosdó, vagy hát mosdónak kinevezett helyiség jelentette, ahol nagy megdöbbenésünkre nem volt se szappan, se papír kéztörlő! Najó, vicc volt, érdemes megnézni a cikk végén a fotót róla, tehát a szappanhiány volt a legkisebb bajunk :) Egyébként még jó, hogy kora ősszel érkeztünk, mert mint megtudtuk, nincs bevezetve fűtés a kocsmába, így hidegebb időben még inkább kifelé vágyik belőle az ember. Nagy meglepetésünkre a kiszolgálás sem volt jó, pedig a hasonló kaliberű kocsmák legalább azzal szoktak próbálni ellensúlyozni valamit, a kiszolgáló nem, hogy kedvesnek nem volt mondható, de még fél lábbal inkább a bunkóhoz állt közelebb, biztosan rossz időpontban érkeztünk. Maradandó élmény volt ugyan a Cifra büfé, de inkább sajnáljuk ezt, semmint örülünk neki, mindenesetre láttunk legalább ilyet is.

 

Beltér

Vendégek

Kiszolgálás

Mosdó

Ár

Igipop

1

1

1

1

Korsó Arany Ászok 240,-

Sasi

1

2

1

1

Átlag pontszám: 1,1

cifrabufe

DSC_0438 DSC_0439A WC is érdekel

 

Szólj hozzá! 16 hozzászólás

 • András szerint:

  Hát srácok ez a hely tényleg egy vicc. Volt már hozzá „szerencsém” .Egyébként már hónapok óta tart az állítólagos felújítása.

 • Gabriella szerint:

  érdekes,hogy mind két oldalán két nagyon szép és jó kivitelezésű ház,legalábbis a képen ennek látszik,lett felépítve.Lehet,hogy az egyikben a tulaj.lakik? mert akkor van ízlése ,szépérzéke !

 • Már vagy 10 éve mondtam a tulajnak akinek több kocsmája is ,van akkor milyen lehet a többi ha ez a „cifra „

 • Kata szerint:

  Kedves András!
  Örömmel értesítelek,hogy az „állítólagos” felújítás megvalósult. Nem azt mondom, hogy 100%-osan igényes a kocsma de szebb mint volt.

 • kedves adolf szerint:

  tisztelt blogger!a személyeskedő stilusod,és a megegyzéseid a vendégek kurázsiját illetően,nem éppen egy tapasztalt emberre vall…………..próbálj meg semleges maradni és ne sértegess embereket ahova titokban avászkodtok be egy álcázott dobozzal amivel fotókat készitettetek a kricsmiről….ha le akartok koppintani más gasztroblogger oldalakat ,akkor nőjetek fel hozzá stilusban is ,mert a sértegetést is kimeritő kritikátok előbb utóbb meghozza a gyümölcsét……….mc donald ‘s,fornetti,coca cola,bankok,élelmiszeriparban előforduló hányingertkeltő termékek…a kinai éttermeket nem óhajtjátok meglátogatni ahol ötszörös nátrium glutamát mennyiséggel tömik az embert?vagy a mindenkit lehúzó roma árushoz miért nem tesztek egy kört a tesco parkolóban?ott is találhattok bicskanyitogató szituációkat…..kajli felszint kapargató renyhe blog ez.

  • Sasi szerint:

   Hát… Jobban örültünk volna, ha a kocsmáról írta volna le a véleményét, de ez is valami :)

  • Tóásó szerint:

   meg a globális felmelegedés! azzal miért nem foglalkoztok a bankok után!! :D vannak fogyi emberek :D

 • kedves adolf szerint:

  ha lett volna 0.5literes Kubu üditőital rózsaszin szivószállal,és bömbölt volna steiner kristóftól az ich liebe dich jerusalem ohne preservativ,,akkor biztos tetszett volna a pitypangnak a csebox kedvenc retro kocsmája :)

  • Sasi szerint:

   Második nekifutásra is jobban örültünk volna, ha a kocsmáról írja le a véleményét :(

 • igény? szerint:

  Az ott egy redvás hely.

 • Kata szerint:

  Ha még ennél is „igényesebb” helyre vágytok, nézzétek meg a felsőváros/Cifrakapu u végén a Fakocsmát, vagy a Lajosvárosban a Mátyás király u Kerecsend felőli végén a Pepsi-Sziget nevű helyet (az OMV benzinkútnál). Kíváncsi vagyok, mit írtok róluk….

 • igény? szerint:

  Hát igen.Ez a három redvás hely van még amit be kéne már zárni. Nyomorultaknak való. Hahahaha nyomorultak.Kata nagyon véded a helyet.Talán a tied? Gratula.Ha meg ott dolgozol,megint csak Gratula.Pffff

  • Kata szerint:

   Egyik sem… semmi közöm a helyhez, csak ott járok el előtte és látom milyen változáson ment át…végre. Azért érezheted úgy,hogy védem mert zavar, hogy felújítás alatt álló kocsmát így lehúztak.

   • Sasi szerint:

    Két oldalról is megközelíthetjük a dolgot, egyrészt, hogy miért véleményeztünk egy felújítás alatt lévő kocsmát, illetve, hogy ha csak ilyen színvonalon tudott működni a munkák mellett a hely, akkor miért nyitott ki? Az első kérdésre a második a válasz, tehát ahová be tudunk menni a túránk során, arról ott és akkor le is írjuk a véleményünket, az éppen akkori tapasztalataink alapján.

    Egyik kocsmának sem vagyunk az ellenségei, sőt, az egész sorozatnak azért van egy zárójelesen megemlítendő reklám értéke is. Bárkitől szívesen fogadunk frissebb kritikát a Cifráról, ugyanígy örömmel közzétesszük a felújítás utáni állapotokat is.

 • david szerint:

  Sasi az nem felújítás hogy szétlocsoltak 5 liter tescos festéket :D még mindig le*telep csak már festékszagú is és ragad még a szék is :D