Skip to main content
Fejlesztés

A színház kapja meg az egykori tánciskola épületét

By 2013. december 19.16 hozzászólás

Az Északi lakótelep és a belváros határán áll egy impozáns épület, egykoron általános iskola-, majd tánciskola működött benne, az utóbbi években pedig üresen várta a vesztét. Első ránézésre is sok lehetőség rejlik benne, ha más nem, legalább a méretei miatt.

A város visszatérő jelleggel igyekezett értékesíteni a saját tulajdonában lévő ingatlant, 2012-ben például 180 millió forintról indult érte a licit, eredménytelenül. Eger legnagyobb házibulija után most azonban ismét használatba veszik az ürességtől kongó termeket, ezúttal a Gárdonyi Géza Színház lesz az élvezője, mely intézmény a díszletei számára kívánja raktárként hasznosítani az épületet.

tanciskola

Összességében persze teljesen jó, hogy végre megint lesz, aki visszatérő jelleggel megfordul majd az épületben, a színházunkat is szeretjük nagyon, csak olyan kínos, hogy egy ilyen méretű és ilyen jó elhelyezkedésű (a legnépesebb- és a legforgalmasabb városrészek határán álló) ingatlant egy raktár szerepre sikerült mindösszesen hasznosítani. Ha lakásokat nem is tudnak / akarnak kialakítani benne, a külső homlokzat meghagyásával tökéletes helyszín lehetne akár egy nagyméretű, fedett extrém sportparknak is – ugye viszonylag híján vagyunk ilyenből Egerben, és nem mellesleg olyan messzire sem kéne nyúlni érte a témában érintett emberekért.

Szólj hozzá! 16 hozzászólás

 • Nándi szerint:

  Raktárnak??? Ez szép! Csak gratulálni tudok hozzá! :(

 • Kedvenc épületem egyike!Általános iskolai éveimet itt töltöttem(8év)!

 • A fiataloktól elvették az Ifjúsági házat azzal az ígérettel hogy építenek nekik egy a korszínvonalának megfelelő korszerű szórakozási központot ez lett volna az Agora na ebből nem lett semmi .Ezután megvonták a támogatást az Egál klubtól is így az is bezárt .Ezzel gyakorlatilag elvették a fiataloktól a kulturális lehetőségeket és kocsmákba kényszerítették őket .Az idegenforgalmi lobbinak ez is volt az érdeke .Itt van a lehetőség ,hogy a városvezetése korrigálja a korábbi hibáit és visszaadja a fiataloknak azokat a kulturális lehetőségeket amit elvett .Ez az épület alkalmas a kulturális sok színű klubélet megindítására a fiatalok több generációja számára , de a különböző nemzetiségi , érdekvédelmi ,csoportoknak is alkalmas lenne helység biztosítására . Az az épület sok mindenre lehetne hasznosítani csak az akarat hiányzik .

 • Óh szép emlékű 3-as iskola…..raktár lesz belőled…

 • Torgyán szerint:

  Azért ehhez is sok ész kellett, aki ezt kitalálta. Gyönyörű épület raktárként? Visszamegyünk a kommunizmusba, ahol a templomokat magtárként használták?

 • Egri szerint:

  Az Agria Agóra projektről is érdemes lenne készíteni egy oknyomozó riportot…

 • Géza bácsi szerint:

  Apropó, utána járhatnátok, hogy mi van a Szécheniy utca 47. számú épülettel! Az is üresen áll tudtommal, az udvara csupa gaz… Itt működött anno a Közlekedés Felügyelet és a Pedagógiai Intézet. Jó helyen van, látszólag jó karban van, nem túl régi az épület, nem is az utcafronton, érdemes lenne hasznosítani!!

 • Egri2 szerint:

  „Van azonban a történet mögött más is. Sokáig nem akadt vevő az épületre, állaga nagyon leromlott, közbeszéd úgy tartja, hogy annyira ki van fosztva, hogy még az árammérő berendezések is hiányoznak, meg úgy általában is csak a szentlélek tartja össze az épületet (ha már az épület az Orsolyák rendjéé volt egykoron).” – egriügyek

  Tudomásom szerint statikailag ugyan rendben van, de egy kb 100 milliós nagyságrendű felújítás nélkül más funkcióra jelenleg nem alkalmas az ingatlan. Burkolatok, nyílászárók, teljes közműcsere, stb. szükséges… Ha valakinek a mellényzsebében akad ennyi, szerintem jelentkezzen a ph-ban, biztos örömmel veszik ;) Addig meg inkább raktár, minthogy gazdátlanul pusztuljon tovább.

  Engem a SZETA „arculati elemei” jobban zavarnak… Nem kéne engedni. Ebben a formában nem.

  • Varga Csaba szerint:

   Mondjuk ha nem a pataki kibetonozására költöttek volna rengeteg pénzt, valamint a további csődbe ment építkezésekre, akkor erre is lehetett volna szánni, sokkal értékesebb, hasznosabb, talán használható is lett volna…

   • Egri2 szerint:

    Nem kellene egymástól független projekteket összemosni, mert az kissé demagóg. A pályázatoknak egyrészt szoros előírásai és feltételei vannak, hogy mit, mire, hogyan és miért lehet felhasználni. Indikátorok, amiket teljesíteni kell. Plusz fenntartási kötelezettség pl… Ha a város értékesíteni akarja az ingatlant, miért is költsön rá ilyen irdatlan összeget?

    Adott az iskola épülete, amit az elmúlt pár évben nem sikerült eladni. Mivel a táncsuli gyalázatos állapotokat hagyott maga után és egy üres épület állaga csak tovább romlik, komoly beruházás nélkül más célra nem használható. Szerintem örülni kellene, hogy végre értelmes funkciója és gazdája lesz az épületnek, aki legalább a minimális karbantartást elvégzi.

    • lencso szerint:

     Értelmes?,karbantartás?,az mi lesz szerinted lenyírja a füvet?ja és a színháznak sincs egy büdös vasa se ez köztudott

 • Egri2 szerint:

  közmű=gépészet
  Korán volt már reggel..

 • Például Veszprémben az agoraszerű, új multifunkcionális tér, a „Hangvilla” a város egyik színházának, különféle zenei műfajok formációinak és előadásaiknak, kamara és klub tevékenységnek ad helyet. Igaz nem az agora-programban, ennek ellenére a meg nem épült egrihez igénybevehetőnél kevesebb eu.-s támogatás felhasználásával valósult meg ! …a város és a környék lakóinak nagy-nagy megelégedésére ! A régebbi, Petőfi Színháznak ettől pár száz méterre van a saját épülete. Mindemellett a néhány éve épült hatezer fős Veszprém Aréna multifunkcionális rendezvénytér is, a régebbi háromezres befogadóképességű sportcsarnok mellett. Még lenne mit sorolni…! Itt másként csinálják kulturális téren(is!)…! Eredmény: megtartóképesség növekedése, évek óta növekvő lakosságszám (64 ezer fő) ! Vigasznak sovány, hogy negyedszázada Eger közel hetvenezres lélekszámú volt… Nos íme a „Hagvilla”…, két fotón…

  • Sári Lajos szerint:

   A „Hangvilla” telkén állt, leromlott állapotú Séd Moziból így nem lett raktár… Főfalakig visszabontott tömbje ennek az új impozáns épületnek a harmadát teszi ki. Az lett a színházi tér, persze teljes belső és külső átépítése után ! Ez az évek óta „álmodott”, látványos, háromszoros térméretű, négyszintes művészetek palotája valósult meg a helyén !
   A fotók a blog face-oldalán „maradtak” ;) , ott láthatók…