Skip to main content
Közlekedés

Szebbek lesznek a buszmegállóink

By 2013. december 24.5 hozzászólás

Különböző híradásokból hallhattuk, hogy idén év elején szerződést bontott Eger azzal a reklámcéggel, ami a város buszváró pavilonjait kitelepítette és a rajtuk lévő reklámfelületet kezelte. A vállalat a szerződésbontás lendületével mindenhonnan leszerelte a plakátjait, valamint 5 helyszínen a teljes pavilont is elvitte – vitt volna többet is, csak azok esetében sikerült érvényesítenie Egernek a tulajdonjogra vonatkozó törekvését.

[quote style=”boxed” float=”right”]A január 1-től érvényes szerződés értéke évi 12.000.000,- Ft + ÁFA, ezen felül a tevékenységéből származó nyereségből százalékos arányban meghatározott és átengedett rész[/quote] 2013. január elsejétől 5 évre (vagy, amíg nem jelzi az egyik fél a szerződésbontás igényét, addig újabb 5-5 éves időszakokra) a VM Eger Kft. kezelésébe került a buszvárók reklámfelületeinek értékesítési joga. A váltás nem csak azért jó, mert így már Egerben marad a pénz, de azért is, mert az új cég vállalta a buszváró pavilonok felújítását, valamint későbbi karbantartását.

Ez utóbbi ígéretüket látatjuk már napjainkban is,  ebben az évben 11 db autóbuszváró pavilonon teljes körű felújítását hajtják végre (szerkezet javítás, festés, üveglapok pótlása, tető tisztítása stb.), ezen felül 2014. augusztus 31-ig elvégzi a másik 11 db autóbuszváró pavilon fentiekhez hasonló felújítását is. Ezzel együtt kezdetét veszi a már említett általános karbantartási program, melynek keretében a reklámcég figyelmet fordít a tartó- és tetőszerkezet, valamint az ülések sérüléseinek javítására, időnkénti felújítására, a kitört üvegek pótlására, a graffitik, ragasztások eltávolítására, az üvegfelületek és a tetőszerkezet tisztán tartására, és nem utolsósorban a pavilonok környezetének rendben tartására is.

nagyvaradiutca

A Nagyváradi utcai buszmegálló

A város saját költségen, új autóbuszváró pavilonokat is telepít. Ez a munka elsősorban azokra a helyszínekre irányul, ahol a korábbi reklámcég a kontraktus felbontása után elbontotta a pavilonokat, ezek mellett pedig új, fedett buszváró létesül a Mátyás K. út és a Nagyváradi utca, valamint a Mátyás K. út és az Aradi utca kereszteződésében található megállónál, továbbá a Malom utcában, a Wigner Jenő Szakiskola előtti megállónál és a Tetemvár utcai buszöbölnél is.

A lehetőségekhez mérten jövőre is tervezik folytatni a fedett várók számának bővítését, első nekifutásra mindenesetre már ezzel az első adaggal is javul a helyzet, arról nem is beszélve, hogy várhatóan ezután valamelyest tisztább megállókból fürkészhetjük majd a közeledő buszokat.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • Ez dicséretes igazán ráfér a városra főleg a külső területekre a kulturált a környezethez illeszkedő időjárás viszontagságai ellen védelmet adó esztétikus várók kialakítása. Az hogy a reklámcég 8 hónap alatt készít 11db új várót nem tűnik gyorsnak és soknak —–Persze ehhez tudni kéne hány megálló van a városban ,hánynál van már most is váró hányat kell felújítani hányat kell pótolni és még hányat kéne építeni .Erről kéne látni egy kimutatást hogy átfogóan lehessen értékelni a helyzetet A folyamatos karbantartásra ,hiánypótlásra ,és tisztításra vonatkozó ígéretük remélem nem csak ígéret marad .

  • Egri szerint:

   A probléma az, hogy ha már felújítják, akkor használhatóvá is kellene tenni. Ergonómiailag és funkcionalitás szempontjából teljesen alkalmatlanok a buszváró céljára. Aki ezeket tervezte szerintem még soha nem várt buszt ilyenben. Nyáron az átlátszó és műanyag plexi nem hogy védene, de mégjobban felerősíti tűző nap melegét. A plexi falak és a váz között akkora rést hagytak, hogy szeles időben huzatos, így a széltől sem véd. Ellenben ha eső is esik, akkor attól sem. A teteje egy vicc kategória, simán befúj a szél is eső is. Tehát végső következtetés: semmitől nem védi meg a várakozókat. A hab a tortán hogy a legforgalmasabb helyekre is olyan buszvárókat tettek amiben pár ülőhely van csak: lásd: tesco. Így ülhet 4-5 ember, a többi 30 ácsorog. A jelenlegi állapotukban ezek az építmények állatorvosi lovak, minden hibát elkövetett rajtuk a tervezője amit lehet. Az ergonómiai szempontok figyelembevétele nulla.

   • Bokros P. szerint:

    Valószínűleg ön az egyetlen, akinek egy fedett buszváróban is sikerült megáznia. De értem, én is sajnálom, hogy se fűtés, se svédasztal nincs bennük, se vákuumra nem zárnak le ráadásul, ilyen körülmények közt hogy várhatják el az emberektől, hogy kibírják azt a pár percet a busz érkezéséig?!

 • Egy Egri. szerint:

  Igaza van az előttem írónakl!! Ha már csinálunk valamit, annak legyen értelme!!!

 • Jumurdzsák szerint:

  Gratula Egy Egri!
  Magának se humorérzéke nincs, se szövegértően olvasni nem tud.