Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Bahnhof sörbár

By 2014. január 3.október 18th, 20222 hozzászólás

Már rögtön a kocsma megnevezésnél bajban voltunk a Vasútállomás tér 2. szám alatti Bahnhof sörbár esetében, mivel a bejáratnál az említett név mellett a „Bakterház zenés kultúrkocsma” tábla is szerepelt. Mindenesetre azt választottuk, amelyik nagyobb betűkkel volt kiírva, ha valaki hát nem ezen a néven ismeri a krimót, akkor ez lehet az oka.

A név-dilemmán túltéve magunkat a Bahnhof is egy pozitívan csalódós hely volt, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mint oly’ sok esetben, itt is az elhelyezkedése miatt tartottunk kicsit tőle elsőre. A vasútállomás szomszédságában álló kocsma első ránézésre nem mutat sokat magáról, egy kocka alakú egyszintes kis épület, előtte nyáron paddal, rosszabb időben pedig sátorral. Belépve rögtön azt fürkésztük, amitől tartottunk: a vendégektől, de azonnal indokolatlanná is vált a félelmünk, a helyet túlnyomó többségben valóban munkás- és középkorú-, vagy idősödő emberek látogatják ugyan, de a tisztelendő, békés fajtából, akik a kocsma funkciójáért térnek be, vagyis megpihenni és esetleg beszélgetni kicsit, ám semmiképp sem balhézni. Ennek kitörő lelkesedéssel örültünk, és ezzel a lendülettel léptünk is a pulthoz rendelni, mégpedig Borsodi Super Dry-t 200 forintért. Az egy dolog, hogy kinek, hogy ízlik a lőtyi, tény mindenesetre, hogy túránk során eddig sehol nem láttuk még ilyen áron, boldogságunk alighanem határtalan lett tőle. A kiszolgálás kedves volt, a söröző újszerű, tiszta, papír kéztörlős, szappanos mosdós, mit kívánhat többet az ember?! Mondjuk egy harapnivalót, de az is volt, 100 forintért nagyszerű zsíroskenyér kapható, azóta is nyaldossuk az ujjainkat utána. Igény szerint társaságoknak ingyenesen (!) kibérelhető a hátsó terem egy csocsóval együtt – ez alapból nincs nyitva a nagyközönség előtt. A mindig nyitott vendégtérben egy televízió és egy zenegép felel a szórakoztatásért.

 

Beltér

Vendégek

Kiszolgálás

Mosdó

Ár

Igipop

4

5

5

4

Üveges Borsodi Super Dry 200,-

Sasi

4

3

4

5

Erika

5

4

5

5

Átlag pontszám: 4,4

DSC_0487

DSC_0471 DSC_0474 DSC_0475 DSC_0476 DSC_0477 DSC_0479 DSC_0481 DSC_0485A WC is érdekel

 

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Nándi szerint:

    A nagy kocsmatúrátokat olvasgatva egy kicsit gáznak érzem, hogy a jó értékelésű kocsmák a város külső részein (pl.Kanada bár) vagy a lepukkant részein (Banhof, Intercity) vannak. A leírásaitokból azt lehet érezni, mint ha a belvárosi, a belváros közeli, vagy a forgalmasabb utak mentén található kocsmák nagy része nem adna igazán magára. (Tisztelet a kivételnek!!!!!) Mint ha úgy gondolkodnának, hogy „mindegy milyen itt a kiszolgálás vagy a wc, ide úgy is bejönnek az emberek”.

    • Sasi szerint:

      Pont így érezzük mi is, a kiszolgálásban is megtapasztalható ez, külvárosban általában érezhetően kedvesebbek, meg közvetlenebbek velünk. Persze itt is van kivétel, pozitív, meg negatív is :-)