Skip to main content
Más tollából

2014/I. félév szelektív tudnivalói

By 2014. január 8.5 hozzászólás

A jobb fej lakosok szorgalmasan gyűjtögetik a város szelektív zsákjaiba otthon szemetüket, nekik ajánljuk most 2014. első félévének, ilyen jellegű hulladékgyűjtési rendjét utcákra bontva. A szelektív szemétszállító havonta kétszer jön, egyszer a papírért, egyszer pedig a műanyagért, italos kartonért, aludobozért, hasonlókért. A sima kukás minden héten jön, de azért anyatermészet morcos lesz, ha velük vitetjük el az ipari mennyiségű papírhulladékunkat, úgyhogy kéretik élni a szelektív gyűjtés lehetőségével.

A házi szállításon kívül igénybe vehetőek a szelektív szemétszigetek is, ezek az alábbi pontokon találhatóak meg: Hadnagy u.- Rövid u. sarok, Napsugár köz, Mátyás király u.-Aradi u. sarok, Nagyváradi u., Mindszenty G. u. – Petőfi S. u. sarok, Bartók B. tér, Iskola u., Rákóczi u. 100. – parkoló, Malom u., Pásztorvölgy u., Szarvas G. u., Kárpát utcai ltp., Vallon u., Ifjúság u., Berva ltp., Károlyi M. u., Leányka u.-Sport centrum.

Letöltések:

 

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • Igen jön a tehergépkocsi és az ott lévők döbbenetére összeürítik a külön külön lévő tartályokban gyűjtött szelektív hulladékot ?????????

 • (Facebook) szerint:

  Elvileg a platón belül is külön kupacokba szórják, de utána a telephelyen így is – úgy is átválogatják még egyszer

 • Bódi Balázs (Facebook) szerint:

  A telephelyen már nemigen válogatnak, ugyanis válogatógépsor híján elpazarolt idő és energia mindez.
  A begyűjtött szelektív hulladékot továbbadják (úgy, ahogy begyűjtik), egy ezzel foglalkozó cégnek. Megy a műanyag egy műanyagfeldolgozóhoz, az üveg egy üvegújrahasznosítással foglalkozó cégnek, és a papír szintén.

 • laport szerint:

  Én úgy tudom, hogy az Agria Humán emberei végzik a válogatást. Legalábbis egy időben így volt.
  Itt van erről egy cikk + vide:
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/leleplezes_valoban_osszeontik_a_szelektiv_hulladekot/2118772/

 • david szerint:

  laport, megnyugodhatsz az Agria Humán emberei válogatnak kézzel! a feldolgozás nyilván máshol történik mert más cég veszi meg a papírt az üveget stb