Skip to main content
Közlekedés

Megint kerékpáros barát város lettünk

By 2014. január 23.6 hozzászólás

Eger elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet. A város először vett részt a Kerékpáros Magyarország Szövetség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán.

– írja a TV Eger, majd kicsit értetlenkedve már mi tesszük hozzá amolyan parasztosan, ám tömören, hogy „he”? Értetlenségünk több irányból fakad, egyik, hogy buták vagyunk és nem értünk dolgokhoz, így ahhoz sem, hogy ha most pályáztunk először, akkor mit nyertünk el 2009-ben, amikor is ugyanilyen kitüntetéssel lett gazdagabb a városunk? Direkt utánakerestünk és nem mi emlékszünk rosszul, a Heol is beszámolt róla annak idején.

Értetlenségünk másik oka, hogy azért ne már, hogy Eger olyan kiemelkedően jól teljesítsen a kerékpáros közlekedés terén Magyarországon. Földrajzi helyzetünkből adódóan is nagyon nehéz lenne egy átfogónak mondható kerékpárút-hálózatot kiépíteni itt (meg felesleges is lenne, puhány halandóként például valószínűleg minden erőnkkel sem tudnánk feltekerni a belvárosból a hajdúhegyi Hevesi Sándor utcára), de még azzal az egy vonallal sem nagyon akarunk előrejutni, amiről pont pár napja írtunk a blogon is. És értékeljük mi az igyekezetet, a most épülő patak menti kerékpárutat pont úgy megbecsüljük, mint azt, hogy végre olyan tárolókat telepít a város, amihez már minden típusú bicikli kiköthető (ez látható a bejegyzés képén is), de azért nem akarjuk elhinni, hogy tényleg olyan példás helyzetben lennénk a többi városhoz képest, amiért kijár egy ilyen cím. Persze tök jó, hogy van egy (vagy kettő?) belőle, csak hát minek, ugye, kicsit hasonlít ez az elismerés az Eger.hu kapta „Év honlapja” elismerésre, ami ugyanúgy félig jogos is lehet, mert egy tök jó honlapot raktak össze, csak aztán elfelejtették használni, ahogy arról meg itt írtunk.

1274444_647019841984227_601953921_o

Mindenesetre jó, hogy elnyertük a címet, aztán az öt év múlva következő újabb első hasonló elismerésnél meg reméljük, hogy legalább már egy Egert hosszában átszelő kerékpárutat is tudunk villantani hozzá, úgy azért kicsit menőbbnek éreznénk az egészet.

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

  • Jómagam is hasonló kérdéseket tettem volna fel!

  • kitty szerint:

    Járt egyáltalán Egerben a „Tekintetes Dijoszto”?

  • Szaboka Kati (Facebook) szerint:

    ha-ha-ha…

  • Egy Egri szerint:

    Csak nézzük meg a blogban közzétett fényképet!!
    Hol megy a kerékpáros??? A JÁRDÁN !!!!
    GRATULÁLOK !!!!

  • (Facebook) szerint:

    A képen levő kerékpártároló a szögletes gondolkodás újabb gyöngyszeme, a várhatóan nagy forgalmú járda mellett, balesetveszélyes éles szélű, nem érdemes nekimenni még gyalog sem… gondolom ergonómiai szempontból bonyolult lett volna lekerekítettre tervezni… vagy más színnel kiemelni, hogy sötétben is látható legyen a tankcsapda veszély…

  • (Facebook) szerint:

    Hát azért aki közvilágítás mellett, józan állapotában amiatt megy neki a kerékpártárolónak, mert nem látja, ráadásul olyan erővel, hogy balesetet is szenved tőle, annál már nagy a gond :)