Skip to main content
Szabadidő

SWOT analízis a városról

By 2014. január 23.2 hozzászólás

Valószínűleg sokan hallottak már a SWOT analízisről, vagy magyarul a GYELV elemzésről, mely egy kompakt kis eszköz a jelenlegi helyzetek elemzéséhez, valamint a jövőbeli lehetőségek feltérképezéséhez. A mozaikszó a ‘gyengeségek, erősségek, lehetőségek, veszélyek’ tagokból tevődik össze, ezeket a területeket gyűjti egymás mellé az elemzés. Egerről is készült ilyen mostanában az Integrált Városfejlesztési Stratégiához kapcsolódva, ezt mutatjuk meg alább. Érdekes, és ami még fontosabb, tárgyilagos összegzés ez rólunk, ami a nagyoknak a városfejlesztéshez lenne elvileg kiindulópont, nekünk meg csak tájékoztató, hogy kicsit alaposabban megismerjük a lakhelyünket.

swotgazdasag swotkornyezet swotkozlekedes swotkozmuvek swottarsadalom swotteruletfelhasznalas swotzoldfelulet

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Több ellentmondást is találtam az egyes részek között .

  • Egy környékbeli szerint:

    A társadalmi résszel kapcsolatban: Anno gimnáziumban rengeteg “tesztet” kaptunk, mi tartana minket ott a városban, mit szeretünk benne, értékeljünk dolgokat. Akkor is elmondtuk ugyanazt, amit ma is, de semmi sem változott.
    Sajnos a szórakozóhelyek, már akkor hanyatlóban, és a munkahelyteremtés sem volt erős oldal.
    Gimnáziumi osztályunk mindössze 2%-a maradt az egri oktatásban részt venni, a többség Debrecen és Budapest felé vette az irányt. Nyilván ez azzal járt, hogy akik maradtak sem vettek részt az egri életben aktívan. Sem szórakozás, sem karitatív, sem egyéb szempontból. Egyszerűen azért, mert nem volt választási lehetőségük.
    Jelenleg többen keresünk munkahelyet is Eger, és környékén, de hónapok óta stagnál a helyzet, előtte pedig szüleinken láttuk ugyanezt évekig. Így az lehetőségek máshol keresése, igazán nem róható fel a 20-as éveikben járó korosztálynak.