Skip to main content
Kereskedelem

Világkörüli úton Gál Tibor borai

By 2014. február 3.

egribikaversuperiorTöbb örömteli vonatkozása is van, ha az ember egy nemzetközileg ismert borvidéken él, igény szerint minőségibbnél minőségibb nedűket kóstolhat sorra, könnyű dolga van, ha ajándékot kell választania egy távoli ismerősnek, na meg a honvágyat is könnyebb orvosolnia járjon bárhol is – külföldi áruházban esetlenkedve elmaradhatatlan rítus megkeresni a borkínálat „Hungary” polcát és addig kutatni rajta, amíg vissza nem köszön valamilyen formában az Egri előtag. Ha megvan, aztán jóízűen sóhajthatunk egyet és konstatálhatjuk, hogy menők vagyunk :)

A város borászai közül kit ezért-kit azért szeretünk, Gál Tibort például azért, mert exkluzívabb környezetben viszi jó hírét a városunknak, illetve a borainknak. Az Ő borainak. 2005-ben a Lufthansa légitársaság első osztályára vásároltak több mint 8 ezer palackkal a 2003-as Egri Chardonnay fehérborából, most pedig a Puerto Rico-i Ritz Carlton Reserve luxusszálloda választotta ki magának a 2009-es Egri Bikavér Superior nedűjét.

Egyszer jussunk ki Puerto Ricoba és ebbe a szállodába, percig sem lesz kérdés, hogy mit rendelünk magunknak. Miután persze körbejártuk a helyi áruházak boros sorait…