Skip to main content
Kereskedelem

Expert elektronikai áruház nyílik a plázában

By 2014. február 6.13 hozzászólás

Komoly hiányt pótolhat úgy pláza-, mint városi szinten az Agria Park emeletén hamarosan nyíló Expert elektronikai áruház, jelenleg ugyanis egyetlen ilyen típusú üzlet található egész Egerben.

expert

Az Expert az Euronics hálózat szétszakadásából jött létre – az említett üzletlánc két üzemeltetője külön utakon kívánja folytatni tevékenységét a jövőben, a Vöröskő Kft.-hez tartozó Euronics-ek (főként az ország nyugati felében) így maradnak a régi név alatt, a Bravotech Kft. boltjai (elsősorban a keleti országrészben) pedig átalakulnak Expert-é. Az újonnan létrejött két hálózat partnerségi viszonyban továbbra is együtt kíván majd dolgozni. Ha jól értettük a kissé összetett üzleti tervet, Eger azon keleti elhelyezkedésű, kivételnek számító városok közt lesz, ahol mindkét láncnak külön üzlete lesz, így elvileg a felsővárosi Euronics ugyanúgy működik majd tovább.

Az Agria Park szemszögéből életet menthet az új bolt nyitása, persze nélküle sem készült becsődölni az üzletközpont, de óriási hiányt küszöböl ki vele, jobb esetben új vásárlót is szép számban vonzhat, ami a kisebb butikoknak is egyaránt jót tehet majd. A bevásárlóközpont el van egyébként átkozva elektronikai üzletek terén, az évek során Photohall és Elektroworld is nyitott üzletet benne, aztán azóta mindkét hálózat országos szinten csődbe ment. Három a magyar igazság, most hátha összejön majd, mi szurkolunk. A nyitás pontos dátumát sajnos nem tudták megmondani nekünk az Expert kapcsolattartói, így kénytelenek vagyunk a „hamarosan” időhatározóval beérni.

Szólj hozzá! 13 hozzászólás

  • Béla szerint:

    Szuper hír! Az Electro world-be nagyon kevesen jártak, drágállottam magam is az árakat. Remélem sikere lesz az új üzletnek! Egyébként azt tudja valaki, hogy a plázába a bezárt éttermek helyére miért nem képesek betenni egy közkedvelt, sehol a környéken nem található világhírű gyorséttermet, mint a Burger King, KFC? Pesten kb 100 méterenként van egy Mc Donald’s, vagy az előbb említett éttermek Heves megyébe miért csak egy jut? Én is szívesebben mennék egy Burger Kingbe, mint a jelenlegi abszolút noname éttermek egyikébe! Ennyire vidék lenne Eger?

    • Sasi szerint:

      Vagy pont hogy ennyire nem vidék, nézőpont kérdése :) Szép hosszú válasz lesz, de hátha hasznos

      Eger Budapesthez képest az ún. belső ipari és logisztikai gyűrűn fekszik – ez a vonal Salgótarjántól indulva Tatabányáig köti össze félkör ívben a fővároshoz viszonylag közel fekvő – emiatt népességszámban is „csak” középnagynak számító városokat. A külső gyűrű, ami Miskolctól tart Győrig a távolabbi, emiatt nagyobb lélekszámú városokat gyűjti össze. A nagyobb gyorséttermek, meg általában a nagyobb üzletek a fővárosban, illetve a külső gyűrűn telepszenek le, mert a belső körön a lakosszám, meg a főváros viszonylag még erős vonzereje miatt sem érné meg nekik, innen könnyebben és gyakrabban ingázunk azért Pestre, mint például a szegediek teszik. Kivétel persze van, ahogy a külső gyűrűn Győrben sincs például KFC, úgy a Burger King is szelektál az adott város lakóinak életszínvonala alapján, Szegeden például kettő is van belőle, de Miskolcon egy sem nyílt. Egert azért kerüli el több nagy lánc, mert nem csak közel van a fővároshoz, de az ország fő közlekedési hálózatából is kiesik, így sajnos összejátszanak a dolgok. Egyetlen erősségünk a turizmus, ami akár még ide is csábíthat egyszer egy Burger Kinget, vagy KFC-t, ha más nem, siófoki mintára, ahol pár éve szezonális jelleggel épült egy Subway étterem, ami csak nyáron tartott akkor még nyitva (azóta nem tudom, mi van vele). Az ilyen jellegű lemaradásunk viszont bizonyára örökre megmarad, mint ahogy a nagyvárosaink lemaradása is a fővároshoz képest, és a főváros lemaradása is a nyugati fővárosokhoz, vagy világvárosokhoz mérve…

    • laci szerint:

      igen!

  • Insider szerint:

    A nyitás dátuma február 14. Nagy BULI lesz!!! :)

  • ant szerint:

    Kedves Szerkesztők! A lajosvárosi ALDI-val kapcsolatban nincsen infótok, hogy lesz vagy sem????

  • Magdi szerint:

    Hát egy ALDI-t el tudnék képzelni itt Lajosvárosban!

  • Ricsi szerint:

    Stop Shop is be van/volt ütemezve a Lidl mögé olyan márkákkal, mint a Müller, Kik, Vögele, Euro Family, Takko… Val’szeg a pláza stop tesz be nekik, mint ahogyan az Aldinak is…

  • Egri szerint:

    Nem hiányzanak további egészségtelen gyorséttermek.A McD is sok, és nem illik a városképbe (sem). A stílus hogy együnk gyorsan nem illik az egri kisvárosi hangulathoz. Az ominózus étterem kabalafigurája is olyan mintha le akarná ütni a járókelőket.

  • hh szerint:

    akkor sz.pd le magad Egri

  • Egri szerint:

    Gondolom a fenti hozzászólás amely tükrözi a gyorséttermek látogatóinak átlag IQ szintjét, – emeli az egrinapok blog színvonalát, azért hagytátok benne.

    • Sasi szerint:

      Mi sem értünk egyet a stílussal, de lelke rajta az írójának, csak emiatt nem szoktunk hozzászólást törölni

  • András szerint:

    Nem régen költöztem ide, de amit kezdettől fogva hiányolok, az egy elektronikai alkatrészbolt. Nem csak Eger, de az egész heves megye „halott” ezen a téren. A „Modul” nevű pici bolt egy vicc egy megye székhelyen. Mintha Egerben és heves megyében kihaltak volna a kreatív, ezermester emberek. Itt csak a késztermékek kaphatók. Csak ne gondolkodj, és ne építs semmit – úgy látszik, hogy itt ez a jelszó.
    Vegyenek példát Szegedről, Debrecenről, Szolnokról, Veszprémről – hogy néhány példát említsek.