Skip to main content
Kereskedelem

Szombattól igényelhető a Városkártya

By 2014. március 13.7 hozzászólás

Egrinek lenni jó, egrinek lenni kiváltság, ezért Eger Önkormányzata 2014 tavaszán bevezeti az EGER városkártyát. A névre szóló, két évig érvényes plasztikkártya felmutatásával mintegy 100 elfogadóhelyen juthatsz kedvezményekhez, amennyiben 6 éven felüli egri lakos, vagy az egri felsőoktatásban résztvevő, nappali tagozatos diák vagy.

A fenti sorokkal kezdi bemutatkozását a március 15-től igényelhető Eger Városkártya. Az örömteli kezdeményezés ötlete már régóta lebeg a levegőben, megvalósulására mostanáig kellett várni, most viszont már a célegyenesben vagyunk, úgyhogy ha csak nem jön valami égszakadás-földindulás, akkor bárki tulajdonosa lehet egy ilyen kártyának. A kis aranyszínű lappal jelentős előnyt élvezhetünk kiállítások, koncertek, sport-, színházi és egyéb rendezvények látogatása során, kedvezményesen léphetünk be az egri Termálfürdőbe, a Török Fürdőbe és a Bitskey Aladár Uszodába, valamint számos egri intézmény és helyi vállalkozás, pl. étterem, borászat, ruházati bolt biztosít 5, 10, 30, vagy akár 50%-os kedvezményt a számunkra. Elvileg. Gyakorlatban pedig majd meglátjuk, hogy pontosan hogy is fog ez kinézni, mindenesetre izgatottan várjuk.

varoskartya

A kártya előzetes marketingje megfelelő volt, mi is többször futottunk bele különböző oldalakon, és később is ígéretesnek tűnik az élete, hiszen az átalakuló Bajcsy-Zsilinszky utcai Tourinform irodában (itt az említett intézmény mellett hamarosan az 1552 ajándékbolt is helyet kap) belátható időn belül megnyílik az Eger városkártya ügyfélszolgálat is. Emellett telefonon a +36 36 521 978 számon, e-mailen a varoskartya@ph.eger.hu címen, interneten pedig a varoskartya.eger.hu oldalon érdeklődhetünk a részletekről és tájékozódhatunk a pontos kedvezményekről. Üröm az örömben, hogy cikkünk megírásakor (kedden, négy nappal a kártya megjelenése előtt) se a honlap, se az iroda nem működött még, így lehet azért, hogy ezzel a részével picit megkéstek a dolognak.

A városkártya bevezetése mindenesetre nagyon örömteli kezdeményezés, aztán ha a használata is gördülékeny lesz és valóban érezhető kedvezményekkel jár majd, akkor nem kérdéses, hogy megújítjuk-e két év múlva. A kártya  tervezett ára 1000 Ft + ÁFA (1270 Ft), diák- vagy nyugdíjas-igazolvánnyal pedig 500 Ft + ÁFA (635 Ft).

Szólj hozzá! 7 hozzászólás

  • tiszta rohej,eddig eleg volt a lakcimkartya is.

    • Zentai László médiareferens - Eger MJV Önkormányzata szerint:

      Kedves Adrienn!
      Ez nem röhej, hanem egy kiváló lehetőség! Semmi köze ahhoz, hogy pl. a Termálfürdőben eddig lakcímkártyával egri jegyet válthatott. A névre szóló, egyedi sorszámmal ellátott Eger városkártya felmutatásával csaknem 100 elfogadóhelyen juthat 5-10-20-, vagy akár 50%-os kedvezményhez! Ez egy klasszikus városkártya, amit sok önkormányzat intézménynél, cégnél elfogadnak, és a kedvezményrendszerhez csatlakozó pl. éttermekben, cukrászdákban, borászatoknál, szolgáltatóknál, a Városgondozás kertészetében, a könyvtárban, színházakban, stb. igénybe veheti az előre közölt mértékű kedvezményt! Igényelheti szombattól a neten: varoskartya.eger.hu, vagy március 17-étől személyesen, a Bajcsy-Zs. u. 9. szám alatti ügyfélszolgálaton. ha interneten kéri a kártyát és átutalja az egyszeri kártyadíjat (1270 Ft, illetve diáknak-nyugdíjasnak 635 Ft), úgy postázza a kártyát az önkormányzat, tehát még csak be sem kell jönnie ügyet intézni! kívánom, hogy éljen a lehetőséggel és legyen Eger városkártyával akár minden nap egy kis ünnep. mert egrinek lenni jó, egrinek lenni kiváltság! ;)

  • Ez egy kicsit már lesz. Lakcímkártyával éttermekben nem lehetett kedvezményekhez jutni.

  • Zentai László médiareferens - Eger MJV Önkormányzata szerint:

    Bocsánat a sok mondatkezdő kisbetűért. A SHIFT gombommal van valami gubanc… ;)

  • Géza bácsi szerint:

    A varoskartya.eger.hu nem működik. Mikor láthatjuk a konkrét listát az elfogadóhelyekről?

    • Zentai László médiareferens - Eger MJV Önkormányzata szerint:

      Eddig nem működött, és ez szándékos, hiszen a regisztrációs rendszert és sok-sok egyebet tartalmazó oldal tesztelése, feltöltése zajlott az elmúlt napokban. Eddig csak tájékoztató anyagok voltak a neten, az igénylés és minden információ március 15-étől elérhető a varoskartya.eger.hu oldalon!

  • Nándi szerint:

    Köszönöm a nem létező lehetőséget a kártya igénylésére, azok nevében, akik Egriek, de valamilyen okból kifolyólag nem oda szól az állandó lakcímük. Bár a városközponthoz közelebb lakok itt Ostoroson, mint pl. a pásztorvölgyi lakosok, de én így jártam. Az meg már nem is számít, hogy többet teszek a városért, mint a lakosság 90%-a. De ez sem számít. Köszönöm Eger. :(
    „Lehet okoskodni, hogy miért nem költözök be a városba, stb.”