Skip to main content
Kereskedelem

Elköltözött az 1552 ajándékbolt

By 2014. március 20.

Tisztán emlékszünk még rá, amikor 2012. július 26-án megnyitott az Eger 1552 nevű ajándékbolt a Városháza épületében – az üzlet azóta számít az egyik kedvencünknek a megyeszékhelyen, még úgy is, hogy a legjobban várt termékük, a sör végül nem került be a kínálatukba. Akiknek nem rémlene, hogy pontosan milyen üzletről van szó, nekik csak nagy vonalakban, ez az a hely, ahol “kézzelfoghatóvá teszik az egri történetet”, vagyis ahol többnyire helyi termelők, helyi bőrbe bújtatott termékeihez juthatunk hozzá. Értsük ez alatt, hogy szörpök, lekvárok, borok, illetve ajándéktárgyak kaphatók benne, mind-mind az Eger 1552 márkanév alatt.

kép1

A belvárosi rehabilitációban megújuló Városháza földszintjén (az ajándékbolt eredeti helyén) akadálymentesített ügyféltér születik éppen, az üzletnek így költöznie kellett, átmenetileg például a Bajcsy-Zsilinszky utcai tömbbelsőben kapott helyet. Mostanra megszületett a végső, vagy legalábbis hosszabb időre szóló otthona, ugyancsak ebben az utcában, de már a 9-es szám alatt, a Tourinform szomszédságában. A költözés ígéretesnek tűnik, nem csak azért, mert sokkal többen járnak erre mint a Városháza előtt jártak annak idején, de azért is, mert ezúttal végre oda került az üzlet, ahol helye van, a Tourinform mellé. A hozzánk hasonló lokálpatriótákon túl ugyanis a turistáknak szól leginkább az ajándékbolt – egri tartózkodásuk alatt ők pedig jó eséllyel megfordulnak legalább egyszer az említett irodában.

Új helyén most hétfőn, március 17-én nyitott ki először az üzlet, a későbbiekben pedig hétfőtől-péntekig: 09:00-17:00 között és szombaton 09:00-13:00 óra között lesz látogatható, vásárolható. Érdeklődőknek ajánljuk a bolt facebook oldalát is, ezt a kiemelt szóra kattintva lehet elérni.