Skip to main content
Egri zenekarok

Egri zenekarok – Solidmen

By 2014. március 22.

Hangtárnok - A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Zenei részlegének blogja

Solidmen bemutatkozását a zenekar dobosa, Szepesi Viktor küldte el számunkra. A Solidmen zenekar keletkezésének története:
“- Zenéljünk?
– Aha.”

solidmen

Kell-e hangsúlyozni a felsőoktatás fontosságát? Nekünk aligha, hiszen a főiskolának köszönhetjük, hogy találkoztunk egymással. A találkozásnak meg azt, hogy létrejött a Solidmen. 2012 tavaszát írtuk, amikor próbálni kezdtünk egy kocsma italraktárában. A mosolyogva integető üvegek között átértékeltük az önmegtartóztatás és a kísértés fogalmát. Tehetségkutatókra neveztünk, meg is nyertünk párat, majd önálló koncertek szervezésébe kezdtünk. Felbukkantunk Budapesten, Egerben, Vácott, Kazincbarcikán, meg ahol tudtunk. Játszottunk kisebb és nagyobb zenekarok előtt és után. 2014 rengeteg újdonságot ígér. A zenekar stúdiózott, klipet forgatott, fényképeztetett, fejlődik. Tavasszal útra kelünk, hogy ismét élőben láthassuk a közönséget, meg a közönség minket. Állítólag tök király lesz. Még az anyukáink is azt mondták. Várjuk hát együtt!

Műfaj: minden zene befolyásol minket, a blueson át a rock ‘n rollig, a metáltól kezdve a hard core-on át a poprock stíluson keresztül egészen a jazz-ig.

A zenekar tagjai: Nyerják Gábor – gitár, Oláh Róbert – ének, Szepesi Viktor – dob, Zelenai Bálint – basszusgitár

2014. március 4-én jelent meg a Solidmen első albuma Csirkék, kutyák, emberek címmel. A hat számot tartalmazó lemez három részletben debütált és hamarosan megvásárolható egy különleges textiltokban. A Solidmen három részletben adta ki a hatszámos, szerzői kiadásban megjelent lemezét. A felvételeket a Standing Waves Studioban Sohajda Péter hangmérnök felügyelete alatt rögzítették 2013 nyarán. A megjelenés részeként minden számhoz egyedi képeket készíttettek Lerch Péterfotóssal.

A teljes album meghallgatható youtube-n, soundcloud-on, ingyenesen letölthető a zenekar weboldaláról, de nem feledkeztek meg a kézzel fogható lemezekért rajongókról sem. Nemzetközi szinten is egyedülálló, exkluzív CD tartó tokot készítettek a korongok tárolásához, amely nem csak Magyarországon kuriózum, hanem a külföldi zenei piacon is.

Solidmen a mocskos rock’n all definíciót használja saját zenéjére. Széles rockzenei skálán mozgó számaiknál, a dallamos, lágyabb dalok (A delfinek dala,Háromnegyed hét) ugyanúgy a repertoár részét képezik, mint a töredezett ritmusok, súlyos gitárszólamok (A1Fejfájás (megint)Köntörfalak). A Remélem nincs haragcímű számukra forgatott videóklip rendkívül sikeresen debütált február végén egy népszerű zenei fórumon. A pikáns kisfilmet Merényi Dávid rendezte és az Umbrellaprodukciós cég gyártotta.

A zenekar jelenlegi fő célja, hogy a lehető legtöbb helyen fellépjenek és megmutathassák tudásukat a színpadokon, mozgalmas és szórakoztató műsort ígérve. Egerbenmárcius 28-án a Gödör Kult. Klubban lépnek fel a Paddy And The Rats társaságában.

Solidmen web | Solidmen facebook | Solidmen YouTube
Solidmen Bandcamp | Solidmen SoundCloud
Kontakt: solidmenmusic@gmail.com | 30/4494112