Skip to main content
Közlekedés

Google Earth-ön is elérhető a helyi járatos vonalhálózat

By 2014. március 26.One Comment

Az utóbbi időben több jelképes sikerű kezdeményezés is volt az Agria Volán háza táján, amivel növelni igyekeztek az utazás színvonalát, így új buszt állítottak forgalomba a 17-es vonalon (mely debreceni színekben pompázik), tájékoztatták az utasokat a következő megálló nevével (ahol ez eszébe jutott a sofőrnek) és most elérhetővé tették a helyi járat Google Earth-re megírt vonalhálózatát is.

Ez egy beépülő térképfájlt jelent, amit letöltve importálhatunk a Google Earth programunkba – feltéve, hogy van ilyenünk – és már nézegethetjük is az egri buszmegállókat és haladási irányokat. Ami persze tök jó, és végső esetben valóban lehet segítség, de leginkább nem használható semmire. Tudni illik, akinek van ilyen programja és külön térképeket is tud importálni bele, az jó eséllyel azért meg tud birkózni a sima PDF alapú vonalhálózattal is. Aki ennek ellenére vágyik az új .kzm fájlra, az ide kattintva letöltheti magának. Meg ha nincs, akkor hozzá a Google Earth programot is megszerezheti innen.

EgerKMZ

Nem bántani szeretnénk mi a Volánunkat, csak annyi mindent fejleszthetnének ehelyett, kezdve egy útvonaltervezőtől egy okostelefonokra szánt menetrend alkalmazáson át akár csak egy hivatalos facebook oldalig, amiknek valódi hasznuk lenne – és akkor még a komoly anyagi vonzatú dolgokról nem is beszéltünk, például rendes utastájékoztatásról, vagy GPS alapú járatkövetésről. De tényleg nem elégedetlenkedni akarunk, amíg a felsorolt dolgokra nincs kapacitásuk, nagyra értékeljük mi az ilyen kisebb volumenű és sikerű fejlesztéseket is, legalább látszik, hogy igyekeznek pofozgatni a szolgáltatásukon, az meg már alapvetően is becsülendő dolog.

 

Szólj hozzá! One Comment

  • Egy Egri. szerint:

    Én inkább annak örülnék ha a Kálnoky László utca környékén tűnne fel egy-egy helyíjárat ! Mondjuk naponta 5-ször – 6 szor. Mert elég körülményes innen eljutni a Szabó Sebestyén utcába. Még egy Egrinek is!!!