Skip to main content
Közlekedés

Magánparkoló lett a belváros szégyenfoltjából

By 2014. április 17.3 hozzászólás

Tavaly év elején írtunk róla, hogy felkerült egy eladást hirdető tábla a belváros egyik szégyenfoltjának számító telkére – akkor még ettől vártuk a megváltást, bíztunk ugyanis benne, hogy majd egy befektetőnek köszönhetően hátha megszépül az a környék is. Nos, eddig nem így történt, mostanra összefirkálták a telefonszámot is a táblán, a vevők pedig mindmáig látványosan nem tolonganak a főtér szomszédságában elhelyezkedő telekért.

A gazos házhelyen a napokban mozgás volt látható, először meg is dobbant a szívünk, hogy na majd most aztán épül oda valami, de gyorsan rájöttünk, hogy mégsem: csak beszórták kaviccsal a földet és körbekerítették magánparkolónak az egészet. Három belvárosi szálláshely vendégei használhatják jelenleg, épület így pár ezer éven belül továbbra sem várható még rajta. A bánatunk viszont mégsem határtalan, tény ugyanis, hogy iszonyat kín parkolóként használni egy ilyen fekvésű telket, de legalább az eddigi megjelenésétől egy hangyányival elfogadhatóbb lett, na meg legalább használják egyáltalán valamire. Ha pedig örök optimisták vagyunk, továbbra is várhatunk még a gazdag vevőre, az eladást hirdető tábla ugyanis továbbra is fennmaradt, így a parkoló autók egyetlen elszánt befektetőnek sem állják útját.

DSC_4457 DSC_4458 DSC_4459 DSC_4460

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • Zentai László szerint:

  Ez így van, bármikor megvehető a telek, ami magántulajdonban van. A tereprendezést a tulajdonos hozzájárulásával végezték, így biztosítva parkolási lehetőséget a Dobó tér – kis Dobó tér – Dobó utca felújításában közvetlenül érintett szállásadók vendégeinek. Bár csupán egy parkoló lett a területből, tapasztalatom szerint máris sokkal üdítőbb egy séta a Hibay Károly utcában. ;)

 • Parkolország szerint:

  Valóban szuper! Szuper, hogy még több autó(s) lesz a belvárosban és szívhatjuk a turistákkal együtt a benzingőzt. Meg kerülgethetjük az autókat a turistákkal együtt a sétáló belvárosban. Nem is beszélve a felújított burkolatról.
  Egészen érthetetlen, hogy nem tudnak mit kezdeni a belvárosi autósokkal, motorosokkal. Járt már valaki az önkormányzattól a Sándor Imre utcában, a belvárosi udvarban, Széchenyi utcában, Foglár utcában, a Bajcsy-tömbbelsőben, az Eszterházy téren vagy éppen a Dobó téren? Nem lehet normálisan kiülni, sétálni a belvárosban, mert percenként jön egy jármű, hacsaknem éppen leparkol és ott marad egész nap az utcán.

 • Szilágyi József (Facebook) szerint:

  Nem árt egy kis konkurencia a „parkolási Kft.”-nek. Még ha az zártkörű is, legalább ezen vendéglátók vendégeit nem zsarolhatják közel 400 Ft-tal óránként! ;-)