Skip to main content
Fejlesztés

Rehabilitálódik a Szala

By 2014. április 24.3 hozzászólás

Tavaly év végén, egészen pontosan november 28-án indult el az a projekt, melynek keretében 2015.05. 30-ig, mintegy 500 millió forintból elvégzik a Szala városrész szociális rehabilitációját. Az, hogy a területtel mindenképp kezdeni kellett valamit, vitathatatlan, élőben valószínűleg kevesen jártak még arra, de utcanézeten bejárható – ha időnk engedi, érdemes szétnézni, hogy milyen környékek is vannak Egerben. A 400 millió forintos támogatásban részesülő projekt keretében:

Eger mintaértékű fejlesztést végez: egy szociális leromlással fenyegetett városrészben javítja a mindennapi élet infrastrukturális feltételeit, valamint kulturált körülmények biztosításával lehetőséget teremt az aktív közösségi életre, a szabadidő hasznos eltöltésére.

A főbb projektelemek:

• A Rákóczi út 8–10. szám alatti bérház (Garzon-ház) felújítása, hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje. Az ingatlanban 198 önkormányzati bérlakás újul meg, ennek nyomán növekszik az elsősorban fiatalok számára fenntartott bérlemények komfortfokozata. A beruházás több mint 400 egri polgárt érint.

• Közösségi Ház kialakítása az Árnyékszala utca 42. szám alatt (közösségi helyiség, rendőrségi szoba, konyha, teakonyha, öltöző és mellékhelyiségek), a Közösségi Ház udvarán parkolók és zöldfelület kialakítása.

• Sportudvar és játszótér kialakítása és a környezet zöldfelületének rendezése az Árnyékszala utcában található, önkormányzati tulajdonú területen.

• Útfelújítás, közműcsere és közműépítés a Verőszala és Szalapart utcákban.

• Társadalmi akciók, ún. soft tevékenységek megvalósítása.

A magunk részéről némiképp szkeptikusak vagyunk, hogy közösségi helyiséggel, valamint sportudvar- és játszótér építésével érdemi változást lehetne elérni egy olyan igényű közösségben, ami saját maga hozza létre a bejegyzés képein látható életkörülményeket, de legyen úgy. Aminek viszont tényleg örülünk, az a Garzon-ház felújítása, amire szintén jócskán ráfért már egy alapos rendbetétel. A képeket a Média Eger albumából vettük kölcsön.

IMG_8113IMG_8107 IMG_8351 IMG_8362 IMG_8382 IMG_8387 IMG_8391

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • pitya szerint:

    Na a cigóknak lesz mit ellopniuk, tönkretenniük! Mióta az ózdi fajtàjukat is betelepitették még a környék szőlőterületeit is fosztogatjâk.

  • Manorészecske szerint:

    Nem kell nekik külön közösségi tér. Úgyis bejárnak a belvárosba a tisztes embereket meglopni, riogatni, hangoskodni, rongálni…
    Több a cigó a belvárosban, mint a Szalában.

  • Mesi szerint:

    Mindenhol ott vannak,Aki a Szalában él és nem a kisebbséghez tartozik nagyon nehéz elviselnie őket!!!! Olyan mint a Harlem!!!!!! A házat ahol élünk eladni nem lehet!!!! Itt élni BORZALOM!!!!!!A város szégyene!!!!!