Skip to main content
Közlekedés

A sétálóbelvárossal bővült a Google utcanézete

By 2014. április 27.

A Google keresőóriásnak alighanem az egyik legérdekesebb kezdeményezése a térképes utcanézete, amivel mára már gyakorlatilag a fél világot bebarangolhatjuk. A szolgáltatást folyamatosan fejleszti és bővíti a vállalat, így külföldről már üzletekről, éttermekről és egyéb, autóval megközelíthetetlen helyekről is láthatunk panorámaképeket.

Egerben (és egyben Magyarországon) 2013. áprilisában jelent meg a szolgáltatás, már akkor is úgy beharangozva, hogy hamarosan bővítik a bejárható területet, többek közt a sétálóbelvárosokkal. Városunk lényegét gyakorlatilag pont egy ilyen terület adja, így nagyon belelkesültünk, amikor 2013. októberében megláttuk a Google hátizsákos emberét belvárost fotózni. Az akkori akció felvételei mostanra kerültek a térképre – még csak néhány utcával, de belátható időn belül pontosan a térképre illesztve, a teljes belváros körbenézhető lesz.

Egerről sajnos rossz időben és ráadásul a belvárosi felújítás legelején készültek a felvételek, de az élményen ez aligha ront sokat, alább el is indulhatunk túránkra, ezúttal már szűk, barokk házakkal határolt sétálóutcákon:


Nagyobb térképre váltás