Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Makk 7-es söröző

By 2014. május 2.december 11th, 2022

Frissítés: A söröző 2021-ben bezárt.


Nem tudjuk, mi lehet olyan csábító a Makk hetes elnevezésben, de tény, hogy tucatnyi városban láttunk már ilyen név alatt futó büfét, éttermet, sörözőt. Egerben az utóbbi funkcióval találkozhatunk, ha felkeressük a helyet a Kapás utca közepén.

A Makk hetes egy földszintes családi házban lett kialakítva, nosztalgikus- és indokolatlanul sötét beltérrel. Vagy lehet, hogy csak mi jártunk ott rosszkor, de tény, hogy a napsütés ellenére komoly félhomály uralkodott bent. A beltér valószínűleg pár évtizeddel korábbról maradt meg mára, ám cserében viszont kényelmes, karfás fotelekből is fogyaszthatjuk az iszonyat jó áron kézhez kapott sörünket. Mi a korsó Borsodinkhoz 250 forintért jutottunk hozzá, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt szerencsénk egy akciót kifogni, szomorúbb napokon 300 forintba került volna ugyanez a választás. A szórakozásról egy biliárdasztal gondoskodik, játékostársat pedig minden bizonnyal találunk magunknak, hiszen meglepően sokan voltak a helyen. Mi reggel érkeztünk, ám már akkor is közel telt házzal találkoztunk, a teraszon találtunk magunknak egy üres helyet – ez utóbbi lehetőség egyébként csak jó időben üzemel, akkor viszont tetővel, tehát az eső sem számíthat komoly ellenségnek.

A technika ördöge miatt először kerültünk ennyire kínos helyzetbe a kocsmatúránk során, mint kiderült ugyanis, egyetlen belső képet sem tudunk mutatni a sörözőről. A készült felvételek egy része egyszerűen eltűnt, a maradék meg fekete lett, gyanús hát, hogy belátható időn belül új fényképező után kell néznünk. Bár arról is több készült, a teraszról legalább maradt egy darab fotónk, ha viszont jár(t) valaki arra és sikerül(t) képet is csinálnia, elküldheti nekünk a blog@egrinapok.hu címre, és közzétesszük azt.

 

 

  Beltér Vendégek Kiszolgálás Mosdó Ár
Igipop 4 5 4 3 Korsó Borsodi 250,-
Sasi 3 3 4 2
Átlag pontszám: 3,5

makkhetes475941_118876564912179_1932089583_o

Kép forrás: facebook.com/hetes.makk

DSC_0667