Skip to main content
Szabadidő

Eddig nagy pacsi az idei egri koncertkínálatnak

By 2014. május 6.2 hozzászólás

Szokás hőbörögni rajta, hogy mennyire nincs semmi program a városban, aztán, ha van valami, akkor meg azon szokás hőbörögni, hogy van, és miért nincs nyugalom. Általában egyik félnek sincs igaza, vagy ha úgy nézzük, mindkettőnek az van, tény, hogy Eger kulturális kínálata némiképp elmarad a Nyugat-európai fővárosokétól, és ha mégis van programunk, az meg általában nagyobb zajjal jár, mintha egy tanyán laknánk a Hortobágy közepén.

zagarŽagar koncert a várban az Egriprogramok.hu fényképén

A realitásoknál maradva azért könnyen belátható, hogy Eger messze túlteljesít a vidéki városok átlagos programfelhozatalától, ezt csak az nem gondolja így, aki nem járt még máshol az országban, vagy ha járt is, mázlija volt és nem kellett programot keresnie a tartózkodásnak idejére. A korábbi években is vallottuk, hogy panaszra aligha lehet okunk a városban élve, még úgy is, hogy sajátos ízlésvilágunknál fogva, magunknak egyébként mindmáig nem igazán találunk megfelelő szórakozást – bár ehhez tesszük hozzá, hogy a Kepes központ azért nagyon jó úton halad a meghódításunk felé. Idén úgy látszik, még tovább javul a helyzet, Bolyki- és Gerendai Károly-, a Sziget Szervezőiroda igazgatójának közös munkájából megszületett ugyanis a Feszt!Eger, gyakorlatilag az összes mai, népszerűbb hazai előadó fellépésével. Akik meg oda nem jönnek el, azokkal jó eséllyel találkozunk valamelyik másik program keretében, ugyanis a megszokott rendezvények ugyanúgy megrendezésre kerülnek idén is.

punnanyPunnany Massif koncert a várban a Fúzió bor élménycentrum képén

Alább a teljesség igénye nélkül szemezgettünk a nagyobb nevű – és idén Egerbe jövő, vagy már jött előadók közül, mintegy ízelítőnek és kedvcsinálónak. A listánkhoz is hozzátartozik, hogy a magunk ismeretei- és ízlése alapján válogattuk össze, így mivel az Eddáért nem annyira vagyunk oda, őket kihagytuk, pedig ugyanúgy jönnek majd hozzánk, mint az a kismillió, magasabb művészeti értékkel rendelkező előadó, akiket a saját szégyenünkre, de nem ismerünk. És ugyanígy, a kör szűkítéséért, ezek csak koncertek és ráadásul csak olyan koncertek, amiknek már tudjuk a programját, így például a Bikavér ünnep kénytelen volt kimaradni nyilvános programtervezet hiányában.

annaatbAnna and the Barbies koncert a Gödörben az Egriprogramok.hu fényképén

Külön öröm, hogy végre olyan előadókat tudunk felsorolni szép számban, akik nem Egerből jöttek. Félreértés ne essék, oda és vissza vagyunk mi minden egri zenekarért, és énekesért, Herczeg Flóra hangjától csak úgy belelkesülünk például, mint a Hungariddim sajátos hangzásvilágától, csak az utóbbi évek gyakorlatából eljutottunk odáig, hogy mivel minden létező egri eseményen a meglévő 5-6 ismertebb helyi zenekarból válogattak a szervezők, mára már üdítően hat, ha mást is hallhatunk rajtuk kívül.

Völgy (info)

Lajkó Félix

Irie Maffia

Quimby

Vár (info)

Punnany Massif

Brains

Žagar

Bolyki-völgy (info)

Szabó Balázs Bandája

Compact Disco

The Carbonfools

Paddy and the Rats

Akkezdet Phiai

Magashegyi Underground

Intim Torna Illegál

Kiscsillag

Vad Fruttik

Heaven Street Seven

Alvin és a Mókusok

Kowalsky meg a Vega

Supernem

Hooligans

Animal Cannibals

Dobó tér (?) (info)

Csézy

Ocho Macho

 

 


 

 

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Sutto Györgyi (Facebook) szerint:

    Egerben mindig történik vmi…. Máshol még keresve sem találsz semmit.

  • Meregzacsko szerint:

    Hogy kerulhet Egerbe az Edda,ne jarassak le a varost egy ilyen kreten alakkal ( amive lett ) Huvosvolgyben lenne a helye ami szinten mar a mult.