Skip to main content
Önkormányzati közlemény

„TeSzedd!” – Eger

By 2014. május 7.május 9th, 2014One Comment

Minden korábbinál hosszabb ideig, péntektől vasárnapig tart az országos „TeSzedd!” akció, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szervez. A teljes, hivatalos nevén „TeSzedd!” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció keretében ebben az esztendőben május 9-ére, 10-ére és 11-ére is lehet szemétgyűjtési akciókat szervezni az ország bármely pontján. Ezzel hazánk csatlakozik az Európai Bizottság „Let’s Clean Up Europe!” névre hallgató projektjéhez.

Egerben május 10-én, szombaton lesz szervezett, közösségi takarítás, a tervek szerint legalább öt helyszínen:

  • a Lidl Áruház mögötti földútnál
  • a Béke utca végén
  • a Noszvaji út melletti területen, a Csomós tanyával szemben
  • a Szalapart út végén a keresztig, valamint azon túl, az út két oldalán
  • a Baktai úti vörös kereszt környezetében

(A felsoroltakon túl tartalék helyszíneket is megjelöltek a szervezők. Amennyiben lesz elegendő önkéntes, úgy a Vécsey út tetejét; a Galagonyás-dűlőt; a Pap-hegyet, továbbá a Lajosváros, a belváros és Felsőváros különböző közterületeit is megtisztítják a szeméttől.)

Az egri takarításra 9.00 és 15.00 óra között várjuk az önkénteseket. Elsősorban a külterületi részek megtisztítására, hulladék-mentesítésére fókuszálunk. A gyülekező és regisztrációs helyszín az Ady Endre utca és a Hadnagy utca kereszteződésénél található buszparkoló – 9.00 órától ide várjuk azokat, akik csatlakozni kívánnak hozzánk.

A LEGFONTOSABB GYAKORLATI TUDNIVALÓK:

A szemétszedéshez és környezetrendezéshez szükséges zsákot és védőkesztyűt az önkormányzat és partnerei biztosítják.

Fontos az is, hogy NE rövid ujjú felsőben, ne rövidnadrágban és ne is sportosan elegáns, divatos szerelésben, HANEM a környezetszépítési akciónak megfelelő öltözetben, valamint erre a tevékenységre alkalmas, kényelmes cipőben érkezzünk a „TeSzedd!” akcióra.

Minden önkéntesnek őszintén köszönjük, hogy részvételével és néhány óra odaszánásával még tisztábbá, szebbé és így még otthonosabb hellyé varázsolja Egert és városunk külterületeit!

IMG_3659 IMG_3684

Szólj hozzá! One Comment

  • Viki szerint:

    Ott leszünk. Kullancs ellen is védő, zárt aljú ruházat javasolt :(
    Azt néztem, hogy a használt sütőolajra is van normális, állandó megoldás, a Kővágó téri MOL kútnál van átvevőpont. Van most ezzel kapcsolatban nyereményjátékuk is: http://bit.ly/sutoolaj