Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Megnyílt a Kis Dobó téri híd, csapadékcsatorna – csere a Bajcsy – Jókai sarkon

By 2014. május 14.5 hozzászólás

Befejeződött a szennyvíz-csatorna építése a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A belvárosi rehabilitációs program keretében még egy ideig folytatódik a közműcsere: most már a csapadékcsatornát cserélik a Jókai és a Bajcsy utcák találkozásánál, egészen pontosan a csatorna nagyméretű keret-elemeit helyezik el a felszín alatt, igen mélyen. Az autósoknak emiatt sajnos rá kell hajtaniuk a járdára, sőt, időközönként teljes útzárra is lehet számítani. A fentiek miatt kérjük a közlekedők türelmét és megértését!
További információ, hogy a Jókai utca felújításához akkor kezd hozzá a kivitelező konzorcium, amikor a Bajcsy-Zsilinszky utcában kész lesz a betonozás.

Igazán jó hír, hogy a kis Dobó téri híd ismét megnyílt a gyalogosok előtt. Az átkelő felújítását nem a belvárosi rehabilitációs program keretében, hanem ahhoz kapcsolódva, saját forrásból végzi el Eger Önkormányzata. Az átkelő megerősítését, szigetelését, burkolását és más munkákat végző kivitelező mostantól fogva folyamatosan igyekszik biztosítani a gyalogos forgalmat. A híd felújítása során csaknem 40 méter hosszú közművezetéket váltanak ki, több mint 20 m3 nagyszilárdságú betont használnak fel. A kis Dobó téri híd 140 m2 felületen kap új szigetelést.

Annak, aki a belváros felől a kis Dobó térre igyekszik, elsősorban a Dobó utcát, vagy a Centrum áruház mögötti, árkádos átjárót ajánljuk a gyalogos közlekedésre, a kis Dobó tér folyamatosan megközelíthető még a Hibay utca felől is!

A belvárosi rehabilitációs programmal kapcsolatos, az egriek számára különösen érdekes és fontos információ lehet, hogy a Dobó kapitányt és társait ábrázoló szobor restaurálása elkészült. A napokban a posztamens alapját erősítik meg és a szobor lábazatát állítják helyre a Dobó téren. A kapitány – pl. teljesen új karddal a kezében – a tervek szerint június közepén kerül vissza a megújuló főtérre, amelynek központi, uralkodó műalkotása lesz majd.

Dobó tér Dobó tér2 Dobó utca Dobó utca2 Eszperantó sétány

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • Béla szerint:

  Mintha a 4-es metrót építenék! Június végére remélem nagyjából járható lesz a Dobó tér, mert ami most van az tragikus.

 • Zentai László szerint:

  Kedves Béla, szerintem minden építkezés „tragikus”, aztán egyszer véget ér és már nem az. :) Valóban unalmas hónapokon át kerülgetni, porban járni, stb., de ez most egy átmeneti időszak a városunk számára, szerintem egyben izgalmas is egyébként – nem túlzás, hogy történelmi időket élünk. Ezeket a fotókat, a mostani újságcikkeket néhány év múlva „mosolygós nosztalgiával” fogjuk nézegetni.

 • aa szerint:

  Reméljük, hogyha készen lesz méltó utódja lesz a korábbi belvárosnak, sokan fognak/unk gyönyörködni benne

 • DaveMan szerint:

  Nézem a Dobó tér már elkészült részét a képen, a köveket, amiket leraktak: vajon mennyire lesz ez „magassarkú-barát”, vajon mennyire fognak majd azokba a kis résekben fennakadni/letörni a cipősarkak? A hölgyek ezért utálták használni a Dobó utcát, mert – bár ott nagyobb kövek és nagyobb hézagok voltak – a sarkak meg-megakadtak, és olykor bizony le is törtek…

 • Ördög a Falon szerint:

  Szerintem ez is úgy lesz emlegetve mint a „Parkoló ház” és a patakba tett „Bicikli út”.