Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Sport büfé

By 2014. május 16.november 8th, 2022

A Mikes Kelemen utcai Sport büfé jó eséllyel pályázhat az Eger legmagasabban fekvő sörözője címre, ám szerencsére kb. tíz lépésre áll meg tőle a hetes busz, így a puhányabbak is feljuthatnak hozzá a városból.

Egy jellegzetes népi épület, avagy egy sátortetős kockaház aljában került kialakításra a büfé, ami a külseje mellett a belterével is visszautaztat minket az 1950-es évek környékére. A maga nemében lenyűgöző, hogy hogy megállt benne az idő, a nagy piros pult volt a kedvencünk, de a székeket is közel csodálatosnak találtuk. A hangulatával minket bőven meghódított odabent minden, bár hozzá kell tenni, hogy ha objektíven állunk a kocsmához, akkor azért sok jót nem tudnánk mondani róla. Talán annyit, hogy az elhelyezkedése miatt kellemes friss levegő volt a teraszán, de ezt leszámítva tényleg jelképes sikerű sörözőről beszélünk, ami még a funkciójának is csak nehezen felel meg, tudniillik sörválasztéka mindössze a sör ízű készítménynek számító üveges Rocky Cellarig, valamint a Kőbányaiig terjedt ki. Ez utóbbiból is csak dobozos kiszerelés volt, mi mindenesetre ezt választottuk, 250 forintért jutottunk hozzá. A kiszolgáló fiatal lány viszont nagyon kedves volt, meg az akkor ott lévő egy vendég is, nekik köszönhetően egyből családias hangulatban találtuk magunkat. Meg szalonnasütősben. Máig nem tudjuk, mitől, de a teraszon ülve határtalan szalonnasütős vágy öntött el minket. Sőt, azóta is, ha rágondolunk a helyre, már megkívánjuk a zsírral csöpögtetett kenyeret jó kis zöldhagymával, meg Rocky Cellarral… :)

A teraszon túl maga a kocsma egyébként két belső térből áll, az elsőben van a pult, két hozzá tolt székkel, egy hűtőszekrényre tett TV-vel, meg még két másik asztallal (ezek közül az egyikhez egy ránézésre is nagyon kényelmes fotel szerűség tartozott). A hátsó szobában egy nagy műanyag asztal volt található négy darab, és ezen belül háromféle székkel. Fő a változatosság elvégre. Ebből a szobából nyílik még továbbá a mosdó is, melynek meglátogatását csak nagyon indokolt esetben ajánljuk. Jópofa egyébként, hogy kezet már a szobában lehet mosni, de legalább volt szappan, úgyhogy rossz szavunk egy szál se.

Bevalljuk, mi imádtuk a Sportot, bár részben mi sem tudjuk, hogy valójában miért. Az értékelésnél mindenesetre igyekeztünk objektívek maradni, de az alacsonyabb pontszáma ellenére bármikor visszamennénk, sőt, ajánljuk kipróbálásra másnak is. Persze csak akkor, ha a képek megnézése után is vágyunk még ilyen jellegű és -hangulatú sörözésre.

  Beltér Vendégek Kiszolgálás Mosdó Ár
Igipop 2 2 3 2 Dobozos Kőbányai 250,-
Sasi 3 3 4 1
Átlag pontszám: 2,5

 

sportbufeDSC_0680DSC_0683DSC_0682DSC_0681DSC_0684

 

A WC is érdekel