Skip to main content
Közlekedés

Megújul a Foglár utcai lépcsősor

By 2014. május 20.One Comment

A tavaly év végén elkészült Domus lépcső folytatásaként vágna bele a város hamarosan a Foglár úti lépcsősor felújításába is, a munkára már megvan a fedezet az idei költségvetésben, a következő lépés a területre vonatkozó szabályozási terv ‘Közterület Alakítási Terv Közgyűlés általi elfogadása’. Erre kerül sor most csütörtökön.

A készülő tervek alapján megújul a lépcsősor alatti vízelvezető rendszer, a meglévő lépcső burkolata teljes mértékben elbontásra kerül, helyébe egy babakocsi rámpával és korláttal ellátott gránit burkolatú lépcső kerül. A lépcső két oldalán elhelyezkedő kőburkolat részben felújításra kerül. A kőfal tetején található virágvályúk elbontásra kerülnek, helyettük a lépcső kiosztásához illeszkedően magasított támfal fog épülni, melyre fedkő fog kerülni. A lépcsősor mellett található kandeláberek helyére új, a megújuló lépcsőhöz illeszkedő kandeláberek kerülnek elhelyezésre.

foglarutcailepcsosor

A kivitelezés befejezésére még tippelni sem tudunk dátumot, mindenesetre már nagyon várjuk – a műszaki leírás alapján igazán jónak ígérkezik. Aztán már csak a Bródy Sándor utcával kellene kezdeni valamit (ami egyébként szintén tervbe van már véve) és akkor egy igazi élménnyé válna a belváros megközelítése a Hajdúhegy felől.

Szólj hozzá! One Comment

  • Egy Egri. szerint:

    Ha olyan színvonalú lesz mint a Domus lépcső, akkor emelem a kalapom.