Skip to main content
Szabadidő

Elkészült az Eger műemlékeit bemutató Mesélő Műemlékek séta

By 2014. május 23.

2014. május 31-től letölthető az Eger műemlékeit személyes szemszögből bemutató Mesélő Műemlékek séta. Az okostelefonon hozzáférhető, másfél órás városi barangolás során Eger helytörténetében járatos szakértők, civilek mesélnek a műemlékek eddig rejtve maradt történeteiről.

A sétát az építetett örökséggel, a történeti értékekkel kapcsolatos tudományos, művészettörténeti és építészeti hátteret adó Forster Központ megbízásából a Magyarországról indult és mára az audio city guide alkalmazások piacán világviszonylatban is jegyzett PocketGuide-dal együttműködésben készítették a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Labor munkatársai. A PocketGuide ma több mint 105 országban van jelen, több millió felhasználójának és globális partneri kapcsolatainak köszönhetően az alkalmazás a hazai és a külföldi, okostelefonnal rendelkező felhasználók jelentős részéhez eljut.

Az egri séta különleges színfolt az alkalmazás túrakínálatában, hiszen a helytörténet, a technológia és a személyes visszaemlékezések metszéspontjában, egyedülálló, filmszerű élményt nyújt Eger műemlékeinek megismeréséhez.

A készítők a séta premierjének napján, 2014. május 31-én, szombaton vezetett sétákat tartanak, ahol az applikáció (kölcsönözhető táblagépekkel) ingyenesen, kipróbálható. A bemutató séták az Eszterházy térről indulnak 10.00, 12.00, 15.00 és 17.00 órakor.

A projekt az Central Europe Programban, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

A séta 2014. május 31-től az alábbi linken lesz elérhető: eger.pocketguideapp.com

PocketGuide közlemény