A Gault&Millau Magyarország 2014-es Kalauza után újabb lista válogatta Magyarország legjobb éttermei közé a városunkban található Zsálya bisztrót, ezúttal a Dining Guide 100-as listájára került fel a vendéglátóhely.
Az éttermeket 1-20 pontig (félpontonként differenciálva) értékelik az étteremkalauz kritikusai. Az értékelés 5 fő szempontja között mindig helyet kap az étterem személyisége, hangulata, környezete; az alapanyagok minősége; az elkészítés szakszerűsége; az ízek harmóniája, a kreativitás; valamint a kiszolgálás és a szerviz minősége is.
Az egri Zsálya 11 pontot kapott a kritikusoktól, ezzel igaz, hogy a lista végére került, de hát szívesen lennénk mi akár a legutolsó helyen is egy olyan felsorolásban, ami Magyarország 100 legjobb éttermét gyűjti össze.
- 8 PONT : étterem, amely számos hibával küzd, kismértékben felfedezhető pozitívumokkal
- 9 PONT : étterem több pozitívummal
- 10-12 PONT : étterem átlagosnál jobb, számottevő állandósággal, ismétlődően reményteljes étkezési nívóval
- 13-14 PONT : igen jónak mondható konyha, innovatív készséggel, állandóságra törekvő, jó teljesítmény
- 15-17 PONT : nemzetközi összehasonlításban az 1 Michelin-csillagnak megfelelő, kivételes gasztronómiai műhely
- 18 PONT : kiemelkedően jó konyha nemzetközi mértékkel. 2 Michelin-csillagnak felel meg, csúcsszínvonalon teljesít, tudomása van a világ mindig aktuális gasztronómiai törekvéseiről, összetéveszthetetlen kulináris arcualttal bír, újító szellem vezérli
- 19-20 PONT : a világ élvonalába sorolható étterem, teljesen egyedi, úttörő szellemben, életre szóló kulináris élmény
Vidékről egyébként mindössze 26 városból került be étterem a top 100 közé, közölük a legjobbnak a székesfehérvári 67 Éttermet találták a kritikusok, neki 14,5 pontot adtak.
Zsálya Bisztró
Zsálya Bisztró
Zsálya Bisztró