Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Szépül a Kossuth Lajos utca

By 2014. június 2.2 hozzászólás

Az elmúlt napokban már elkezdődött a Kossuth Lajos utca részleges felújítása. Jelenleg a páros oldalon a hibás vízelvezető folyókák és a sárga szegélykövek cseréjét végzi a Városgondozás Eger Kft. A Kossuth utcai parkolók és a járda között – a Dobó térről elbontott burkolatból – átjárókat építenek. A fák alatti, zöld területen a talajcsere után árnyéktűrő, talajtakaró növényeket ültetnek, a kikopott gyepfelületeken füvesítést végeznek. Szintén önkormányzati megrendelésre pótolják a sérült fagyal sövényeket, egyes szakaszokon pedig új sövényt telepítenek.

A zöldfelületek fentiekben részletezett cseréjére és a növényzet bővítésére 3,2 millió Ft-ot, a Kossuth utcai folyóka és szegélycserére, valamint a járdakapcsolatok kialakítására 1,8 millió Ft-ot, így a Kossuth utcai munkálatokra összesen 5 millió Ft-ot fordít Eger Önkormányzata.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Egy Egri. szerint:

    Örülök a hírnek !
    Már nagyon-nagyon régóta esedékes lett volna elvégezni ezeket a munkákat. Csak remélni tudom, hogy a parkolókat is rendbe teszik és a főiskola melletti területet is be füvesítik.

  • Egy másik egri szerint:

    Nagyon jó hír! Ráfért!

    A vasútállomás környékét mikor szándékoznak a második világháborús állapotból feljavítani?