Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Virágosítsuk ismét együtt Egert!

By 2014. június 2.

Az egri közterületek gondozottsága, tisztasága a város lakosainak életminősége és az egyre növekvő idegenforgalom miatt is kiemelten fontos Eger Önkormányzata számára. Szép kötelességünk, hogy az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének (Entente Florale Europe) aranyérmes településeként továbbra is arra törekedjünk, hogy „virágos hírnevünkhöz” méltó módon folytassuk ezt a tevékenységet, együtt a lakossággal.

A 2014-es évben több mint 105.000 db egynyári virág kiültetése kezdődött meg a Városgondozás Eger Kft-vel együttműködésben, több mint 40 helyszínen. Ez a munka várhatóan június közepéig tart. A növényanyagra fordított költség meghaladja a 12 millió Ft-ot. Ebben az esztendőben újdonság, hogy – a köztéri kandeláberek díszítésén túl – a Kossuth Lajos utcában és a Klapka György utcában álló közúti hidak is virágdíszítést kapnak.

Az önkormányzat e téren végzett munkája mellett kiemelten fontos, hogy az egri polgárok, a társasházi lakóközösségek, a helyi vállalkozások is lelkes partnereink a virágosításban. Továbbra is számítunk erre az aktivitásra, így a már több mint két évtizedes hagyománynak megfelelően – június 23-i jelentkezési határidővel – idén is meghirdetjük a „Virágos Egerért Szép Környezetért” Versenyt. Célunk a kulturált és vonzó lakókörnyezet és településkép kialakítása, az egri emberek összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos szemlélet erősítése.

A „Virágos Egerért Szép Környezetért” Verseny megrendezését a Polgármesteri Hivatal mellett több civil szervezet is támogatja: partnerünk az Egyesület Eger Idegenforgalmáért, az Eger Magánszálláshelyeinek Egyesülete, az Eger Város Környezeti Kultúrájáért Alapítvány, az Egri Városszépítő Egyesület, a Heves Megyei Vízmű Zrt. és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Jelentkezni június 23-ig lehet a mellékelt pályázati ív kitöltésével, amely személyesen átvehető és leadható a Kossuth Lajos u. 6. és 28. szám alatti, hivatali épület recepcióján, valamint a versenykiírással együtt megtalálható az Interneten, a www.eger.hu oldalon. A jelentkezéseket postai úton is várjuk a Városüzemeltetési Irodára, a cím: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Városüzemeltetési Iroda – 3300 Eger, Dobó tér 2., E-mail: varosuzemeltetes@ph.eger.hu