Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Közel a kétezredik Városkártyához

By 2014. június 5.

A 2014. márciusában útjára indított Eger városkártya egy igazi egri történet. A témáról tartott június 5-i sajtótájékoztatón Habis László polgármester elmondta: a kártya-rendszer sikerét jelzi, hogy áprilisban átnyújthattuk tulajdonosának az ezredik városkártyát, június első felében pedig biztosan elérünk a kétezredeik kártya átadásához. Jelenleg 1800 egri polgár használ városkártyát, az elfogadóhelyek száma pedig a kezdeti 100-ról 120-ra emelkedett.

Elfogadó-partnerünk a városkártya ügyfélszolgálattal egy helyiségben, a Bajcsy-Zsilinszky u. 9. szám alatt működő Eger 1552-es bolt is, ahol – terméktől függően – 5 és 15% közötti kedvezményt vehetnek igénybe a kártyabirtokosok.

Az elfogadóhelyek közül csak kiemelésképpen: 30 vendéglátóhely, 20 életmód-egészség kategóriába tartozó szolgáltató, 11 műszaki cikket árusító üzlet, 7 divatüzlet. Elfogadóhely például a Termálfürdő és a Török Fürdő, de Eger városkártyával 15, kifejezetten a kulturális területen tevékenykedő szolgáltatónál is kedvezményeket érvényesíthetnek az egriek: könyvesboltok, múzeumaink, színházaink, kulturális központunk is partner ebben.

Habis László bejelentette: a Kaláka Fesztivál is csatlakozott az Eger városkártya rendszerhez: a június 26-29. között vásárolt jegy és bérlet árából 20% kedvezményt biztosítanak a kártyát felmutató helyi lakosoknak. Eger polgármestere hozzátette: azon vagyunk, hogy a Bikavér Ünnepen is kedvezményt kaphassanak az egriek.

Az Egri Magazinban áprilisban megjelent nyereményszelvényt több mint 400-an küldték vissza a Média Eger Kft-nek, az (1780-as számú) Eger városkártyát és az 1552-es ajándékcsomagot Bán Pálné vehette át a sajtótájékoztatón Habis László polgármestertől és Antal Anett cégvezetőtől.

Habis László hozzátette: az önkormányzat határozott szándéka az, hogy minden városkártya-birtokos egri polgár őszintén elmondhassa: „Eger az én történetem”. Hozzátette: azért dolgozunk, hogy elősegítsük: mi, egriek valóban legyünk büszkék a városunk értékeire, legyünk büszkék az egriekre is, akik teljesítményükkel, sikereikkel hírnevet szereznek a mi városunknak.

A polgármester ebben a szellemben köszöntötte a 20 éves Kerekes Bandet, amely második alkalommal vehetett át Fonogram-díjat. A szintén népi alapokon építkező, néhány éve alakult Hungariddim Együttes fiatal tagjai dupla sikert értek el: különdíjasok lettek a „Talentométer” tehetségkutató versenyen, valamint megnyerték a napokban Egerben rendezett Éter Tehetségkutató Fesztivált. A fiatalok mindkét oklevelet felajánlották Eger városának, s így azokat átnyújtották Habis László polgármesternek és a zenekarokat méltató Rázsi Botond alpolgármesternek.

A fotókat Nemes Róbert készítette.