Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Sport presszó

By 2014. június 6.október 26th, 2022

A Sport presszót a bervai Hársfa utcán találtuk meg, amire pedig az Akácfa utcáról fordultunk le. Hát nem egy imádni való környék az, már így leírva is?! :)

A Berva egyébként tényleg klassz, bevalljuk, nem túl sokszor jártunk arra eddig, de amikor mégis odakeveredtünk, mindig nagyon szerettük a falusias jellege miatt. Valahogy így tudjuk elképzelni elvégre az ideális falunkat, hogy hegyek lábánál fekszik, és egri helyi járattal tudjuk megközelíteni. Most is így tettünk, 14-es buszra szálltunk, majd a kezdeti pánik után, hogy eltévedtünk (tök logikátlanul a 14-es busz tesz ugyanis egy nagy kört Felnémeten mielőtt kimenne a Bervába) az előre kinézett megállóban leszálltunk róla és elindultunk a Sport felé. Mivel megígértük neki, muszáj még itt megemlítenünk a legújabb barátunkat, akivel ekkor találkoztunk – ő Bonobo, minden idők legjobbfej kecskéje, akinek ezúton is jó egészséget kívánunk!

DSC_0685

Maga a kocsma is olyan, mint a környezete, ha bekötött szemmel vittek volna oda minket, megesküszünk rá, hogy egy faluban vagyunk. Már csak a fogadtatásunk miatt is – a házigazdáknak valószínűleg hosszú hónapok (évek?) óta mi lehettünk az első új vendégeik, annyira meglepettnek tűntek az érkezésünkkor. Ugyanígy a törzsvendégek is alaposan szemügyre vettek minket, ami azért volt csak fura, mert mindannyian kint ültek a kocsma előtt és amikor elmentünk előttük, hirtelen zavaró csend lett. Ha nők vagyunk, lehet, még fütty is járt volna, így nem kaptunk, mindegy, gyorsan bementünk és inkább szétnéztünk. Az első mozzanat, amire felkaptuk a fejünket az volt, amikor a kiszolgáló néni meghallván, hogy két korsó sört szeretnénk, szó nélkül elment. Próbáltuk összerakni, hogy most mi és miért történt, na meg pláne, hogy hogy lesz így sörünk, aztán rájöttünk a turpisságra: csapolni az előszobában lehet. Hogy miért, hát mert csak. A Sport egyébként két beltérből áll, ebből az egyikben lehet leülni, annak egész hangulatos berendezése van, na meg összesen három asztala. Igény szerint a bejárat előtt is le lehet ülni, a korábban említett jelenet miatt ott viszont annyira zavarban voltunk, hogy nem néztünk túl alaposan szét, de minimum négy asztal biztos, hogy ott is található volt.

A maga nemében nagyon szerettük a Sportot, kicsit fura hely volt, a mosdónál is itt láttunk először ilyen „A hatóság által elvárt kellékek a pultnál találhatóak! Tessék kérni!” táblát, de ez csak dobott a hangulaton. Örültünk, hogy kipróbáltuk, és ha valaki a Bervából indul kirándulni, a túra után csak ajánlani tudjuk meglátogatásra, csalódni nem fog benne. Ja, és ha látja, simogassa meg a nevünkben is Bonobo-t!

 

  Beltér Vendégek Kiszolgálás Mosdó Ár
Igipop 4 2 1 2 Üveg Borsodi 270,-
Sasi 4 2 2 3
Átlag pontszám: 2,5

 

sportpresszoDSC_0672 DSC_0673 DSC_0674 DSC_0675 DSC_0676 DSC_0679 DSC_0680 DSC_0682DSC_0678

 

A WC is érdekel