Skip to main content
Kereskedelem

Eladó az egykori Hetes iskola telke

By 2014. június 10.10 hozzászólás

A Lajosváros egyik komoly hiányossága az egykori Hetes iskola telkének hasznosítása – a 6 400 négyzetméteres területre korábban a Fenstherm szándékozott építeni egy 24 lakásos társasházat, ez az elképzelés viszont meghiúsult, a körbekerített telek így jelenleg beköltözött hajléktalanokkal- és burjánzó gazzal várja a további sorsát. Azon túl, hogy egy városban mindig csúnyán mutat egy üres telek, más miatt is szemet szúró még a helyzet, tudniillik a közvetlen szomszédságban már elkezdték kialakítani a környék alvárosközpontját. Tavaly januárban a beruházás első ütemében megszépült a főút felőli szakasz, illetve a Coop szupermarket, a hátralévő munkák keretében pedig majd parkolókat építenek, föld alá viszik a légvezetékeket, valamint nyitnak egy termelői piacot az áruházak közti udvarban, bár ez persze még a nagyon távoli jövő. 

egykorihetesiskola

Most az egykori iskola helye is közelebb került a megszépüléséhez legalább egy fél lépéssel, a korábban rá engedélyezett társasház tervével együtt eladóvá vált ugyanis a kihasználatlan telek. A kedvező fekvésű terület (a környék lakóival együtt) 99 millió forintért várja leendő beépítőjét.

Szólj hozzá! 10 hozzászólás

 • Ender szerint:

  Arról azzért jó lett volna ha cik beszamól hogy hajléktalanokat kiköltöztetik e vevöknek menyiért akarjàk eladni és miótta

  • Nándi szerint:

   A cikkben szerepel, hogy most vált végre eladóvá és mennyit kérnek érte. Gondolom ha beépítik és sok száz milliós lakások lesznek rajta, akkor valószínűleg nem adják „ajándékba” hozzá a hajléktalanokat.

 • Lencso szerint:

  Azért jó lenne ha megtanulnál először írni helyesen!!

 • Bodnárné Katalin (Facebook) szerint:

  Szerintem nem Lajosváros hiányossága, hanem a város vezetést minősíti. A virágos városért mozgalomba szeretne részt venni a terület is.Talán a városrész lakói ennyit megérdemelnének.

 • Bodnárné Katalin (Facebook) szerint:

  Ezen a képen a terület úgy néz ki mintha……., most kell megnézni ember magasságú fű van benne!!!!!!

 • lovasyné szerint:

  Én mint a környék lakója egyáltalán nem várom a beépítést.Szó volt arról is hogy pihenő park , játszótér lenne itt.Erre sokkal nagyobb szükség van.Egyre jobban fiatalodik a környék, évről évre több kisgyermekes család költözik ide, el tudnánk sokan képzelni egy kis parkot , körbe kerítve, ahol a gyerekek nyugodtan játszhatnának.

 • Szidolcica szerint:

  Szerintem is a játszótérre és pihenőparkra lenne szükség, ez az egyetlen komoly hiányossága ennek a városrésznek. Örvendetesen nő a fiatal, kisgyerekes családok száma a környéken, ezért is lenne fontos a játszótér

 • Judit szerint:

  Sajnálom, hogy az iskola semmivé vált!! Nagyon sokan emlékeznének arra, hogy ez az én iskolám volt. Lerombolták, a gyerekek emlékezetéből is törlik!!! Szomorú!!

 • IM szerint:

  Én is szívesebben képzelnék el akár egy játszóteret a gyerekeknek (zárhatót) vagy egy kis „zöld” parkot padokkal. A templomból ki/betérő idősek megpihenhetnének, de akár a kisgyerekes anyukák is padokon ülve napozhatnának a babakocsikkal.