Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Fejlődő Felnémet

By 2014. június 12.One Comment

Felnémet szépen fejlődik: Eger Önkormányzatának költségvetésében megduplázott keretösszeg szerepel a városrész közterületi fejlesztéseire.

Habis László polgármester a témában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: nagy hangsúlyt kaptak tervezésnél a közlekedésbiztonság fejlesztését, illetve a mindennapi életet szolgáló beruházások. A helyhatóság ebben az esztendőben 50 millió Ft-ot fordít e célra Felnémeten. A beruházások sorából kiemelkedik az Egri és a Szarvaskői út járdafelújítása (10-, illetve 7 millió Ft), valamint a Pásztorvölgyi út felújításának első üteme, amelyre 18 millió Ft-ot fordított Eger Önkormányzata. A városvezető hangsúlyozta: az utóbbi kivételével már befejeződtek a nagyobb munkálatok, s mindegyiket egri vállalkozó végezte el.

Rázsi Botond alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: 2012-ben, illetve 2013-ban összesen fordított akkora összeget felújításra Felnémeten Eger Önkormányzata, mint az idén. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy az elmúlt három esztendőben mintegy 100 millió Ft-os fejlesztést hajtottak végre a több mint 750 éves városrészben. Szavai szerint Felnémet mind a négy negyedére, így Almárra, a Bervai részre, a Pásztorvölgyre és a régi Felnémetre is egyaránt jutott a keretösszegből, s így a lakosok mindennapi életét segítő kisebb-nagyobb beruházásokat hajtottak végre. Rázsi Botond hozzáfűzte: Almárban a korábban leégett buszmegálló pótlása, a Kovács Jakab utcában a közvilágítás fejlesztése, míg a Pásztorvölgyben a megkezdett fejlesztés folytatása lesz a közeljövő legfontosabb feladata. Mindemellett még az idén elkezdődik a felnémeti csapadékvíz-rendezési program előkészítése.

Az alpolgármester és körzeti képviselő hangsúlyozta: Felnémeten igazán pezsgő a civil élet, s ez a jövőben tovább színesedhet, megalakult ugyanis a Bervai Kulturális Egyesület. E szervezet indíthatja be és töltheti meg élettel a város által másfél éve megvásárolt, óvoda melletti egykori sörözőben kialakított közösségi teret.

Nemes Róbert fényképei

_B1Q2959 _B1Q2965 _B1Q2969

Szólj hozzá! One Comment

  • Elmondom szerint:

    Valóban, már tavaly is nagyon sok apró, kicsinek tűnő, de nagyon hasznos beavatkozás volt Felnémeten. Köszönjük!