Skip to main content
Önkormányzati közlemény

„Vihar után itt a nyár” – virágosítunk és fásítunk

By 2014. június 17.One Comment

A 2014. május 15-én, viharos erejű széllel és nagy mennyiségben lehulló csapadékkal érkező ítéletidő Egert sem kímélte: 16 közterületi fa is áldozatául esett. A legemlékezetesebb talán az, amikor a Kossuth Lajos utcára dőlt egy hatalmas ostorfa. A maradványokat négy fordulóval szállította el a Városgondozás Eger Kft., a kidőlt fa össztömege 20 tonnára tehető. A helyére ősszel egy 18 cm kerületű, előnevelt nyugati ostorfa kerül, favédő ráccsal. Az új facsemete idővel méltó része lesz a Kossuth Lajos utcai fasornak.

Természetesen ősszel pótoljuk a további kidőlt fákat is, lehetőség szerint az eredeti helyen. Ha erre nincs mód, a meglévő közművek, építmények és a környezet figyelembevételével, az eredeti hely közelében ősszel ültetünk facsemetéket.

Eger a virágok és fák városa: 26.000 fa található a közterületeinken, vagyis minden egri háztartásra jut egy legalább egy fa. Parkosítási munkáink kapcsán további csemetéket is ültetünk, pl. a belvárosi rehabilitáció keretében, a Dobó téren és a Gárdonyi téren, a Centrum oldalában – jelentette ki sajtótájékoztatón Habis László polgármester.

A 130 ezer egynyári virág kiültetése folyamatosan zajlik a városban, jelenleg az Érsekkertben ültetnek a Városgondozás Eger Kft. munkatársai.

Szólj hozzá! One Comment

  • SA szerint:

    És a közterületi füves területeket, sövényeket mikor teszik rendbe? Dzsungel..