Skip to main content
Szabadidő

Ma nyit a kertmozi

By 2014. június 25.

Új lehetőséggel gyarapszik ma estétől Eger szórakozási lehetőségeinek száma, mintegy 15 év csúfos autóparkolóság után újra moziként üzemel ugyanis a Kertmozi az Egészségház utca elején.

kertmozi

Tavaly szeptemberben egy napra már újranyitották az egységet, akkor egy este alatt három filmet vetítettek a nagyérdeműnek, akik létszámukkal pedig alátámasztották, hogy van létjogosultsága egy ilyen lehetőségnek is a városban. A kedvező tapasztalatokon felbuzdulva idén 3 millió forintból már rendszeres vetítésekkel indul el a mozi, heti három vetítéssel, így szerda-, péntek- és szombat estén. A filmek mellé jár majd egy Fröccsterasz is, amin a vetítések után étel-ital társaságában lehet elmerengeni a látottakon.

Ennek örülünk egyébként majdnem a legjobban az egészben, meg egyszerre ezt sajnáljuk a legjobban is, hogy nem állandó jelleggel nyílik ilyen vendéglátóhely, hiszen Egerben jelenleg nincs olyan belvárosi szórakozóhely, ami a szó csupa nagybetűs értelmében egy kerthelyiség lenne. A Bíborosnak van egy tök jó terasza, a Gödör Park pedig már majdnem megvalósította az álmunkat, de az olyan csupa jó hangulatú igazi terasz még mindig várat magára, mint amije például a szegedi Malátának, vagy a budapesti Szimplának van. A Szépasszonyvölgyben volt ugye egy Sörkert, de az azóta szépen be is zárt. A Kertmozi most egy karnyújtásnyira van ettől a pöpec kis terasz létrehozásától, aztán kíváncsian várjuk, hogy a gyakorlatban hogyan válik majd be a dolog.

1398830_546144412135892_2087142795_o

A tavalyi vetítés – Forrás: Kertmozi

Értve ezt a beválást magára a fő szerepre, azaz a mozira is, a területnek hiába van ugyanis nagyszerű fekvése a belvároshoz képest, az egyik szomszédságát még mindig egy lakóövezet jelenit, ahonnan már szinte halljuk is a saját érdeküket a város egésze elé soroló lelkes 1-2 lakó panaszát, hogy ez így miért nem jó, és miért zárják be, de azonnal. Mindenesetre mi irtózatosan szurkolunk a kezdeményezésnek, egy nagyon sok éves hiányosságot igyekeznek orvosolni vele.

A vetítések ma este 9-től kezdődnek az Így neveld a sárkányodat 2 c. animációs filmmel, a folytatásért ajánljuk a mozi facebook oldalát, honlapját, illetve az alább beszúrt plakátját. Jegyek a Líceum előtti pavilonban, illetve vetítések előtt a Kertmozi kasszájában vásárolhatóak, egységesen 1000 forintért.

musor