Skip to main content
Fejlesztés

Felavatták a Generációk szobrot

By 2014. június 26.6 hozzászólás

Holnap megyünk kalapot venni, harmadjára is lenyűgözött ugyanis minket Rostás Bea Piros, akinek ma avatták fel a Generációk elnevezésű szobrát a felsővárosi Nemzedékek terén. Június elején írtunk ugye róla, hogy eddig csak pozitívan csalódtunk a mű kapcsán, nos, ez a tendencia máig megmaradt és ezzel végleg odabiggyesztjük a happy end táblát a történet végére.

Nagy örömünkre a szobor köré tényleg olyan utcabútorok kerültek, amiket említettünk a linkelt cikkünkben, meg úgy általában, maga a park is jól sikerült, bár ehhez a fantáziánkra volt szükség, hogy zöld fűvel tudjuk elképzelni a látottakat. A szoborról már korábban többször szóltunk, arról is, hogy miért örülünk minden művészeti értéknek a városban, így nem is szaporítanánk tovább a szót, esetleg még egy szép részletet osztanánk meg az avatással kapcsolatban: Rostás Bea az Édesapjának ajánlotta ezt a 33. köztéri kő szobrát, ami 33 nap alatt készült el, az apuka halálának 33.évfordulójára. Az átadásra ma, János napon, azaz Édesapja neve napján került sor. 

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

 • Géza szerint:

  Ez olyan, mint egy hatalmas fog

 • Lajos szerint:

  Mit kell látni ebben a szoborban? Mit ábrázol?

 • Ender szerint:

  pedig biztam benne hogy valami szép lesz

 • Zentai László szerint:

  Rostás Bea szobrai szerintem nagyon is jól érthetőek, akkor is, ha valaki nem műértő, ahogyan én magam sem vagyok az. A Generációk című szobor alapvető jelentése a galéria utolsó képén látható, szerintem ezt magyarázni nem kell. Az, hogy szép-e, teljesen szubjektív. Van akinek tetszik a szépen megmunkált kőfelület, másnak egy faragott székelykapu, vagy egy kovácsoltvas rács a szép, a harmadik a hűs patakból kortyoló őzre esküszik, a negyediket nem érdekli semmi, stb. Egyet nem szabad soha kijelenteni, jelesül, hogy ez az alkotás márpedig ilyen és ilyen….ugyanis mindenkinek olyan, ahogyan ő maga látja, azért műalkotás! Rostás Bea felsővárosi lány, ott nőtt fel, ma is ott él, amikor itthon tartózkodik, 33 köztéri alkotása van szerte a világban, a legkülönbözőbb országokban Dubaitól Törökországon és Németországon át Litvániáig. Végre Egerben is van!!! Szerintem nagyon szuper, hogy őt végre szobrászművészként is köszönthettük Egerben! :)

 • eszem.... szerint:

  Lehet hogy bután hangzik de akkor jó sokba került Egernek – ha ennyi helyen van szobra – apropó ha valamit csináltat az önkormányzat akkor mindig kihangsulyozza hogy pl. a Malomárok ut ennyi volt de most…. csak nem ajándék ????

 • Már régen kritizálom a város vezetését hogy a város nem csak a belvárosból áll és a felsővárosban él városunk lakóinak a többsége .Ennek ellenére kevés fejlesztés jut erre a városrészre .Így nagyon Dicséretes hogy végre kapott ez a városrész is egy műalkotást , a tér nevéhez illően ami valóban kifejezi a több generáció együttélését . Kicsit félve gondolok a jövőre remélem ez a több generáció együtt sokáig megőrzi ennek az alkotásnak a szépségét és állapotát ,és nem lesz céltáblája a vandáloknak . A műalkotás nekem tetszik , ennek ellenére csak annyi kritikai megjegyzésem volna ,hogy ez a ingerszegény környezet amibe került izgalmasabb művészi elképzelést is eltudott volna bírni .