Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Csütörtökön aszfaltozzák a Markhot utcai hidat

By 2014. július 1.

Elkészült az egri, Markhot Ferenc utcai híd útfelszín alatti felújítása, most az aszfaltozáson a sor, amit július 3-án, csütörtökön, 6.00 és 18.00 óra között végeznek el. Ahhoz, hogy a hídpálya szerkezeten hézagmentesen lehessen az új szigetelő és aszfaltréteget lerakni, ezt a munkát teljes útzár mellet szükséges elvégezni. Az útzár idejére a hídon való átkelést csak a gyalogosok számára biztosítja a kivitelező, a gépjármű közlekedés nem lesz lehetséges. A munkálatok idejére tisztelettel kérjük az egriek megértését és türelmét!

A beruházásról:

Az Eger Önkormányzata magánberuházásában megvalósuló fejlesztés során nagynyomású homokszórással tisztítják meg a korrodálódott betonfelületet, ezt követően távolítják el a hídról a sérült betonelemeket, s az egészséges felületet vashálóval borítják, majd nagy szilárdságú, lőtt betonnal borítják.

A helyreállított pályaszerkezet új aszfaltburkolatot kap: a Markhot Ferenc utca így mintegy 30 méter hosszon újul meg. Emellett a munka része az átkelő csapadékvíz-elvezető rendszerének átalakítása is, így a megépült kerékpárutat a hídon összegyűlő csapadékvíz a jövőben nem terheli.

A kis Dobó téri híd korábban elvégzett felújításához hasonlóan a Markhot utcai átkelő megújítása is önkormányzati beruházás, ezzel egészíti ki a város az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott belvárosi rehabilitációs programot. A Markhot utcai híd felújítása is megközelíti a 30 millió Ft-ot, a két fejlesztésre a 2014-es költségvetésből összesen 50 millió Ft-ot költ Eger Önkormányzata.