Skip to main content
Más tollából

Elismerés a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár vezetőjének

By 2014. július 23.5 hozzászólás

A Magyar Könyvtárosok Egyesületéért Emlékérmet vehette át Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár vezetője 2014. július 17-én a Magyar Könyvtárosok Egyesületének soproni vándorgyűlésén.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 1985-ben döntött az emlékérem alapításáról, s azóta minden évben – a könyvtáros szervezetek javaslatai alapján – 5-6 arra érdemes könyvtáros veheti át az elismerést az egyesület évi rendszerességgel ismétlődő vándorgyűlésén.

Tőzsér Istvánné vezetésével a könyvtár jelentős eredményeket ért el. Sikerét a könyvtárhasználók elégedettségén kívül több díj is példázza. Az intézmény 2008-ban az Év könyvtáradíj, majd 2013-ban a Minősített könyvtár címe elnyerésével a könyvtáros szakma legnagyobb elismeréseit kapta meg. Közönségszavazatok alapján 2010-ben az Egri Lokálpatrióta Egylet által alapított Eger Csillaga-díj került a könyvtár birtokába.

Az MKE Heves Megyei Szervezetének 1992 óta tagja. Munkájával, javaslataival támogatja, segíti az egyesület tevékenységét. Fontosnak tartja és biztosítja az országos szakmai fórumokon való megjelenést. 2008-tól az MKE Ellenőrző Bizottságának aktív tagja. Vezetésével az MKE Heves Megyei Szervezete több országos szakmai konferenciának adott otthont, ezek közül a legjelentősebb a 2013-ban az MKE 45. Vándorgyűlése.  Szervezésével a szakmai konferencia közel 700 vendég számára biztosított magas színvonalú, szakmai és kulturális programokat.

Kiváló szakember, jó vezető, aki példamutató szakmai tudással, alázattal végzi munkáját. Folyamatos önképzéssel megszerzett ismereteit oktatóként, könyvtári szakértőként, projektmenedzserként, országos munkabizottságok és a Nemzeti Kulturális Alap több kuratóriumának tagjaként kamatoztatja nemcsak az általa vezetett intézmény hanem a hazai könyvtárügy számára is.

Guszmanné Nagy Ágnes

a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Heves Megyei Szervezetének elnöke

Szólj hozzá! 5 hozzászólás