Skip to main content
Kereskedelem

A Pasa sátrában teázhatunk a várfal alatt

By 2014. augusztus 28.szeptember 1st, 20142 hozzászólás

Nagyot dobbantott hirtelen városunk, a bármiféle török étterem hiányában való leledzést most majdhogynem a bőség váltotta fel: idén két új ilyen vendéglátóhely is nyílt a belvárosban. Ráadásul az egyik jobb mint a másik, az 1552 után most nézzük az Egri Pasa Sátrát a Dobó utcán!

pasasatra2

Forrás: facebook.com/egripasasatra

Magyarország első török vezéri sátrát augusztus 18-án maga a török nagykövet, Sakir Fakili avatta fel a Dobó utca 10. szám alatt. Ő akkor a közös kultúránk szimbólumának, az együttműködés zálogának és a szeretet jelének titulálta az építményt, mely nem csak kulturális rendezvényeknek fog majd otthonául szolgálni a jövőben, de egyben vendéglátóhelyként is üzemel. A sátorban eredeti török és arab kávét, illetve teát lehet inni, de a kínálat különböző török ételeket, üdítőket is magában foglal, sőt, többféle ízben vízipipázni is lehet.

pasasatra3

Forrás: facebook.com/egripasasatra

Annak, hogy nyílt egy tematikus (ráadásul török) étterem Egerben, már alapvetően is végletekig örülünk, hát ha ezt meg még egy autentikus sátorban, közvetlenül a várfal alatt hozták létre, az valami egészen fantasztikus dolog. Mindenkit csak bátorítani tudunk a hely felkeresésére, a sátor keddtől-vasárnapig délelőtt 10-től éjfélig tart nyitva. Nem csak bátorítunk viszont a kipróbálásra, de segítünk is benne, ehhez csak lentebb kell görgetni kicsit!

pasasatra1

Forrás: facebook.com/egripasasatra


Segítünk a kipróbálásban!

Az Egri Pasa Sátrának felajánlásából három szerencsés fejenként egy pohár teát nyerhet tetszőleges ízben (fekete török-, alma -, narancs -, meggy-, csipkebogyó, menta)! A játékban való részvételhez pusztán az e-mail címedet kell elküldeni a szöveg melletti formula segítségével. A beküldés határideje szeptember 1. 12:00, a kisorsolt nyerteseket még ezen a napon értesítjük.

A játék véget ért :(


Szólj hozzá! 2 hozzászólás