Skip to main content
Más tollából

A pótfelvételi eljárást is sikeresen zárta az Eszterházy Károly Főiskola

By 2014. szeptember 2.

A nyári pótfelvételi eljárásban 7297-en nyertek felvételt a magyar felsőoktatási intézményekbe, közülük 208-an iratkozhatnak be szeptemberben az EKF valamely önköltséges szakára.

Az összes felvett jelentkező számát tekintve az egri főiskola az országos összesítésben a 13. helyet foglalja el, míg a mesterképzésre felvettek száma országos szinten a rangos hatodik helyet jelenti az intézménynek.

A legtöbb hallgató – 84 fő – a Természettudományi Karra nyert felvételt, továbbra is a sporttudományokhoz tartozó alapszakok vezetik a toplistát. A pedagógusképzésben az óvodapedagógus szak volt a legkeresettebb mind az egri, mind a sárospataki helyszínen. A mesterképzésekben a tanári szakok vonzóak: a már tanári diplomával rendelkezők magas számban iratkozhatnak be újabb tanári szakképzettséget nyújtó szakra.

A pótfelvételivel együtt  2040 jelentkező nyert felvételt a nyár folyamán az EKF-re. Februárban, keresztféléves képzésben már 94 hallgató megkezdte tanulmányait a mesterképzésben, illetve a napokban még szakirányú továbbképzésre, pedagógus szakvizsga programra is fogad jelentkezést az Eszterházy Károly Főiskola. Azok számára, akik a jövőben kívánnak mesterképzésre jelentkezni, a felvételhez szükséges kreditek teljesítéséhez részismereti képzést biztosítanak. Velük, valamint a neveléstudományi és a történelemtudományi doktori iskolába beiratkozó hallgatókkal együtt a főiskola több mint 2500 új elsőéves hallgatóra számíthat szeptemberben.

EKF