Skip to main content
Más tollából

Egriek a világ legkeményebb versenyén

By 2014. szeptember 6.

Az ausztriai Lienz-ben megrendezett, a világ talán legkeményebb extrém csapatversenyén, három egri illetőségű sportoló is részt vesz, úgy mint Kovács László futás sportágban, Dósa Richárd siklóernyő sportágban és Járdán Zsolt hegyikerékpár sportágban. A csapat negyedik tagjaként a budapesti Nagy László teljesíti a vadvízi kajak pályát.

KEMÉNYEBBEN, MINT VALAHA

A LEGKEMÉNYEBB MAGYAROK, A VILÁG LEGKEMÉNYEBB VERSENYÉN

27. Red Bull Dolomitenmann 2014. szeptember 5-7. Lienz, Kelet-Tirol, Ausztria – élőben a ServusTV-n.

A Kovács, Dósa és Járdán trió újra ott lesz a Red Bull Dolomitenmann-on.

Van egy közös pont a világ legjobb és legelszántabb sportolói között, egy cél, egy határaikat súroló megmérettetés, egy huszonhetedik alkalommal megrendezett osztrák verseny, a Red Bull Dolomitenmann.

A Teambuilding Sport Club színeiben induló magyar csapat harmadik alkalommal vesz részt a világ talán legkeményebb csapatversenyén a futásból, siklóernyőzésből, hegyi kerékpározásból és vadvízi kajakozásból álló 27. Red Bull Dolomitenmann-on.

Az együttest egriként Kovács László (futás), Dósa Richárd (siklóernyőzés) és Járdán Zsolt (hegyi kerékpározás) erősíti, míg a budapesti Nagy László a vadvízi kajak pályát teljesíti. A viadal 12 kilométeres futással indul, eközben 2000 méteres szintemelkedést kell teljesíteni egy alpesi hegyen, a kelet- tiroli Lienz mellett. A futót váltó siklóernyős 2441 méterről repül át egy másik hegy 1000 méteren fekvő pontjára. Ő hegyikerékpárosnak adja a stafétát, akinek 680 méterről kell feltekernie 2057 méterre, majd egy fekete sípályán lejönnie, összesen 28 kilométert megtéve. Végül a vadvízi kajakos jön, akinek 7 méter magasból kell leugrania a hajóval egy tajtékos hegyi patakba, ahol 5 kilométert evez lefelé, ezt követően pár száz méter sprinteléssel érnek célba a versenyzők.

– Kőkemény dolog az 1400 méteres szintemelkedés, de a legdurvább, amikor teljesen legyalulva felérsz, és azonnal el kell indulnod egy fekete sípályán – nyilatkozta az Origónak Járdán Zsolt. – Lényegében ordítva zuhansz lefelé, és keresed a másodperceket, amikor elengedheted a féket, hogy pihenjen a teljesen beállt kezed.

A Járdán Zsolt vezette magyar csapat 2013-ban – a tavalyihoz képest két helyet visszacsúszva – a 66. helyen ért célba, de ennél fontosabb, hogy fél órát sikerült javítaniuk. Ez a cél idén is.

A verseny szombaton 10 órakor kezdődik és az első beérkezés 14 órára várható.

A 27. Red Bull Dolomitenmann-ról minden információ megtalálható a www.redbulldolomitenmann.com oldalon.

Az elkészült fotókat és videókat a csapat hivatalos Facebook-oldalán, a www.fb.com/teambuilding.hu oldalon, vagy a www.redbullcontentpool.com weboldalon lehet megtalálni.

Járdán Áron/INTEGRASCO, Bódi Csaba/HEOL

26_dolomitenmann_finish_press

A magyar négyes újra nekivág Fotó: Járdán Áron