Skip to main content
Fejlesztés

Nem sokáig bírták az új megállítótáblák

By 2014. szeptember 8.10 hozzászólás

Augusztus 19-én írtunk róla, hogy kikerültek a belvárosba szánt új, és immáron egységes megállítótáblák – azóta több felület is megkapta már a maga reklámját egyébként. Először rögtön 19-én láttunk egy apró rongálást, ez a linkelt cikkünkön is felfedezhető, a képünkön baloldali táblának valaki valószínűleg behúzott egyet. Szeptember 4-én a facebook oldalunkra töltöttünk fel egy fotót, amin ugyanabból a párosból, most a jobboldalinak esett neki valaki: az illető a védőfóliát tépte akkor le, ami következtében a mögöttes plakát szabadon lobogott a főutca végén. Tesszük hozzá, ugyanezen a fotón már az is látszik, hogy a baloldali tábla kapott még egy ütést, ezt a másik szélére. Most vasárnap kedves olvasónk, Dávid küldött egy fotót az utca túloldaláról, ahol gyakorlatilag csutkáig sikerült szétszedni az ottani megállítót:

20140907_064059

Az, hogy vannak ennyire erős emberek egy városban – bár meglepő talán – de igaz. Van, aki képes letépni egy műanyag fóliát egy tábláról, sőt van, aki beütni is képes egy vékony fémlemezt. Hiába félelmetesek, ezek a vadállatok köztünk élnek, és a rettenetes pusztításukat ezen kívül még ezer más helyen láthatjuk, például amikor virágokat tépnek ki, vagy szemeteseket borogatnak. Papírtigris barátaink pusztítása jelen esetben viszont a város oldaláról a legszomorúbb. Az ugyanis, hogy anyuka nem tudta megnevelni otthon a gyerkőcöt, egy dolog. Az viszont, hogy ez meglep egy iskolavárost (ahol azért elég sokféle gyerkőc megfordul), már kiábrándító.

10635922_835967549756121_2740463612882311865_n

Világ- és országszerte kerülnek előtérbe a vandálbiztos, és már-már elpusztíthatatlan utcabútorok, erre mi kizúzunk a főutcára ilyen papírvékony, hát… Mondjuk ki. Szarokat. Kihelyezésükkor mis sem gondoltunk rá, hogy lesz, aki ezek tönkretevésétől érzi majd magát félelmetesnek, de mi jámbor és naiv kis hobbibloggerek vagyunk. Ne mondják már, hogy ezzel a kialakult helyzettel nem kellett volna számolnia azoknak, akik kiválasztották ezeket a táblákat annak idején. A legérdekesebb viszont a folytatás lesz, vagy elkezdünk ugyanis szélmalomharcot vívni tigrisékkel, és mindig megjavítjuk a táblákat, vagy pedig lecseréljük az összeset strapabíróbbra. Persze az egész belvárosban, hiszen a cél az egységesítés volt.

Szólj hozzá! 10 hozzászólás

 • Ágnes szerint:

  És a kamerák? Esetleg rajtaütés, a nagyon kemény büntetés? (Iskolából kicsapás ……..a kár megfizetésén kívül) és még sorolhatnám. TUDJUK, hogy péntektől vasárnap történnek ezek a dolgok.

 • Ágnes szerint:

  vasárnap estig*

 • RIcsi szerint:

  Egyszerűen tájidegenek ezek a táblák, eleve nem lett volna szabad ezt az NDK dizájnt a belvárosba erőltetni. Ez persze senkit nem jogosít fel effajta nemtetszés-nyilvánításra!

 • Sipi szerint:

  A kamerák azért vannak, hogy a tilosban parkolókat meg tudják bírságolni. Nem sok olyan esetről tudunk, amikor azok segítségével sikerült vandálokat, bűnelkövetőket nyakon csípni…

 • Cséfalvay szerint:

  Mi az, hogy papirtigris, meg gyerkőc, „meg az egy dolog” (?) Vandál bűnöző, ha arra jársz amikor vandálkodik, téged is lecsap. Nem tetszést nyilvánít, kívül van az emberi esztétikum kategóriáin. Iszik mint az állat, és a bazilika tövébe vizel. Hajnalban a félig üres vodkás üvegével száll az autójába negyedmagával.A dolgokról a maguk súlyán kell beszélni, vagy sehogy.

 • Az itt mi? szerint:

  Hááát, és mit keres Habis úr a kulturális-turisztikai hirdetőtáblán? Nem is csoda, hogy még a táblát is megrongálják! Amúgy meg büntit annak, aki kiragasztotta a választási plakátot.

 • A tábláknak semmi baja,csak a ragasztók nem értenek ahhoz amit csinálnak!

 • Egy Egri. szerint:

  „Az ugyanis, hogy anyuka nem tudta megnevelni otthon a gyerkőcöt, egy dolog. ”
  Könyörgöm !!!! Sajnos már anyuka, sincs, megnevelve !!!
  A táblák véleményem szerint nem illenek a városképbe.

 • László Szegedi (Facebook) szerint:

  Igazán tehettetek volna fel példákat is ilyen vandálbiztos utcabútorokról. Képeket, linkeket. Na, nem azért, mert kételkedem, csak mégis érdekelne. Mondjuk az szerintem se szebb, se praktikusabb nem lett volna, ha betonból csinálnak valamit, legyen az bármennyire is cicomás, vagy városképbe illő.

  • Sasi szerint:

   Ezek nem feltétlenül beton elemek, sőt, általában ugyanúgy néznek ki, mint a sima utcabútorok, csak a kialakításuk biztonságosabb. Példának okáért az egri táblákat is meg lehetett volna csinálni vandálbiztosra acél hátlappal és üveglappal, meg nyilván akkor már masszívabb lábakkal. De mutatunk rá példát, sorozatgyártva valahogy így néznek ki: http://www.mmcite.com/…/HU/07mmcite-informaciohordozok.pdf