Skip to main content
Kereskedelem

Újranyitott az Unicornis Hotel

By 2014. szeptember 18.7 hozzászólás

Sokat segítő olvasónk, Laport hívta fel a figyelmünket, hogy mozgolódást látott az egykori Panoráma Hotel, vagy még egykoribb Unicornis Hotel háza táján. Igaza volt, a négycsillagos szálloda különösebben nagy visszhang nélkül ugyan, de a közelmúltban újranyitott.

A 38 szobás hotel méretei- és elhelyezkedése miatt a legszerencsésebb szállók közt van Egerben, a vár főbejáratától alig 200 méterre helyezkedik el ugyanis. Helyhiány miatt a szerény wellness részlege aligha bővíthető, de talán nincs is erre szüksége, hiszen ügyes irányválasztással könnyen az igényes városlátogató turisták kedvenc helyévé válhatna. Ők azok az emberek, akik elsősorban Eger, és -környéke látnivalóiért érkeznek hozzánk, másodlagosak számukra a szolgáltatások (például wellness), itteni tartózkodásuk alatt viszont igénylik a minőséget. Hasonló kategóriában jelenleg egyedül a Hotel Aqua*** kínál szobákat, így, ha ezt a profilt választja az Unicornis, akkor indokolt lehet az újjászületése.

Gazdaságilag már más kérdés az életképesség, nyáron hajlamos ugyan megtelni Eger, mely egy-két hétben garantáltan tud telt házzal működni majd a szálloda, főszezonon kívül viszont necces lehet a helyzet. Láttunk már azonban szezonálisan nyitva tartó hotelt, így ez úgyis kiforrja majd magát idővel. Árait tekintve az egyágyas szoba 15 000 forintba-, a kétágyas pedig 26 000 forintba kerül egy éjszakára főszezonban, ez pont egy csillaggal magasabb ár a már említett Aqua-tól, ott az előbbi összeg 15 500 Ft, utóbbi pedig 19 500 Ft.

Az Unicornissal immáron egyébként hat darab négycsillagos szálloda lett Egerben. Érdeklődőknek ajánljuk a hotel honlapját, ezen az információk ugyan frissek, de a képek még viccesen régiek, hát majd csak frissítik őket lassan.

Szólj hozzá! 7 hozzászólás

 • Most már csak a csodálatos éttermét kellene visszahozni!

 • hmm újra nyitott a bordély :) :P

 • Nagy Péter szerint:

  Szerintem nem lett volna baj ha valaki hozzá értő vette volna ki akinek nem csak pénze van de esze is hozzá! Sajnos ez már a negyedik bolt ami úgy mond a bérlésük alá került. Kettőt már leadtak legyalázva egyik még működik ,de értesüléseim szerint oda is csak egyszer megy az ember. Sajnos ettől a húzásuktól sem várhat sokat az ember, ráadásul olyan helyen ami azért elég frekventált.

 • Fodor Zsóka szerint:

  Jó hely 2500 ft-ért jót lehet enni-inni korlátlanul !!!!!!!!!

 • Egri benszülött szerint:

  Az búsemlékű Unicornis – amire voltaképpen üzletileg nem lenne szükség – szálloda helyén állott egykor a hatvanas évekig Észak-Magyarország legszebb neológ zsinagógája. A háború utáni, tragikusan megfogyatkozott zsidó hitközség annó kihasználatlanság miatt eladta a városnak. A város pedig rossz gazdának bizonyult, végül lebontották.
  Ha ma állna, Eger egyik büszkesége és a legszebb, egyetlen méltó nagyságú koncertterme lenne.

 • Egri őslakó szerint:

  Nem tudom, miért is lenne bús emlékű az Unicornis? Jómagam és családom sok kellemes ebédet, vacsorát költöttünk el az éttermében. Színvonalas volt, jó konyhával. Bús emlékű az egykor, valóban szép, arányos, különleges zsinagóga lehet, amiben tűzhelyraktár és sok más oda nem illő dolog segítette tovább a pusztulását. Az egri lokálpatrióták nagyobb dicsőségére…
  Érdekes észrevétel, hogy a mostani új életre lehelt szállodára „üzletileg nem lenne szükség”. Eddig az volt a baj, hogy a z egyik legfrekventáltabb helyén a városnak csúfoskodik, most meg máris elparentálja a kedves Egri bennszülött.

 • Egy Egri. szerint:

  A Zsinagóga sajnos már a múlté !
  Most azt kellene használni, élvezni életben tartani ami még megvan és nem bontották le.
  Tehát éljen az Unicornis vagy bár hogyan is hívják, mert az ott dolgozóknak munkahelyet ad és reméljük, hogy minél több turistát is ide csalogat.