Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Egészségesen a Szivárvány alatt

By 2014. október 1.

Sikeresen véget ért az „Egészségesen a szivárvány alatt – egészséges életmódra nevelő programok a Szivárvány óvodában” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1591 azonosító számú projekt, melyet a KINCSESTÁR Alapítvány valósított meg 10 000 000 Ft pályázati összegből az Új Széchenyi Terv keretében, 100%-os finanszírozás mellett. 2013. szeptember 1. és 2014. szeptember 30. között a KINCSESTÁR Alapítvány a Szivárvány Óvoda gyermekei, valamint családtagjaik részére az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat, rendezvényeket szervezett az „Egészségesen a szivárvány alatt” című pályázat keretén belül. A projekt célja a gyermekek, szülők figyelmének és érdeklődésének felkeltése az egészséges életmód iránt, valamint konkrét tevékenységek megvalósítása lelki és fizikai egészségük megőrzése érdekében.

A megvalósított programelemek többek között:

1. Egészségnapok

2. Előadások

3. Klubok

4. Sportfoglalkozások (zumba, alakformáló torna, ovi-bugi)

5. Tanácsadás – interaktív konzultáció

6. Ész tornája vetélkedő

7. Rajz-, Plakátversenyek

8. Egészségterv elkészítése

9. Családi sportnap Tardoson

10. Fórum/munkacsoport

11. Gyermekek szülők közös egészségtábora Bogácson

12. Eszközbeszerzések (tűzhely, hűtő, konyhai eszközök, kisgépek, sporteszközök, laptop, nyomtató, projektor stb.)

A Szivárvány Óvoda és az alapítvány folyamatosan valósított meg közösen olyan egészségtudatos, egészségfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységeket, melyek a gyermekek lelki és fizikai egészségét segítik. Tapasztalatok azt mutatták, hogy a gyermekek és szüleik szívesen vesznek részt gyermekeikkel ezeken a programokon, azonban egyéb alternatív szabadidős lehetőségeket már csak ritkán vesznek igénybe. Az alapítvány által megszervezett programok minden esetben a testi és lelki egészséget célozták, és céljuk, hogy az egész családot bevonják. Ezen tapasztalatokat felhasználva fontosnak tartjuk, hogy még inkább figyeljünk arra, hogy a résztvevők figyelmét ráirányítsuk a mozgás, és az egészséges táplálkozás fontosságára.

A résztvevők egészséges életvitelében kiemelten fontos eleme a már megkezdett egészségre nevelő munka, és a jelen pályázatban megvalósított programsorozat.