Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Megújult egy újabb, nagy forgalmat bonyolító utca

By 2014. október 8.3 hozzászólás

Újabb összehangolt út- és közműfejlesztést valósított meg Eger Önkormányzata a Heves Megyei Vízművel. A Malom utcai felújítás további különlegessége, hogy a megújult szakasz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozik. A beruházást Eger Önkormányzata kezdeményezte a korábban már elkészült Malomárok utcai felújításhoz kapcsolódóan.

A nagy forgalmat bonyolító Malom utcában a munka megkezdéséhez a Heves Megyei Vízmű Zrt-nek el kellett végeznie a Viadukttól induló és egészen a Tetemvár útig nyúló ivóvíz-hálózati rekonstrukciót. Ezt követően a város a forgalmas Malom utcai buszmegálló korábbi, térkő öblét cserélte le tartós és korszerű bazaltbetonos burkolatra. Az utca déli oldalán található buszmegálló lényegesen kisebb forgalommal rendelkezik, ám a peront itt is átépítettük, s vele együtt elvégeztük a déli oldali járda jelentős felújítását is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Malom utca burkolatát marással és aszfaltszőnyegezéssel újította meg, mindezt úgy, hogy több, az önkormányzat kezelésébe tartozó akna-fedlap cseréjét biztosította a város, valamint a Vízmű. A felsoroltak mellett Eger Önkormányzata szegély-korrekciót is elvégzett az Eventus Iskola épülete előtt, kapcsolódva az intézmény előtti járda kiszélesítéséhez.

A BERUHÁZÁS – csaknem 72 millió Ft (bruttó!)

Magyar Közút N. Zrt.: 506 tonna aszfalt, 430 méter hosszú szakasz, több mint 3000 m2 burkolat, ~40 millió Ft

Eger Önk.: buszöböl – 5,5 millió Ft, járda – 4 millió Ft

H.M.Vízmű Zrt.: a Malom + Malomárok utcai felújítás a Tetemvár útig, 630 méter hosszban, összesen 22,3 millió Ft

A Heves Megyei Vízmű Zrt. – mint a város ivóvíz és szennyvíz közműveinek üzemeltetését végző vagyonkezelő – tavaly nettó 67,6 millió Ft értékben végzett felújításokat, s a 2014-es évben eddig nettó 40 millió Ft értékű rekonstrukciót hajtott végre. Az elvégzett tíz jelentősebb felújítással a Vízmű biztosította a hálózat zavartalan működését, a régi vezetékek és szelvények cseréjét. A javításokat a cég minden esetben egyezteti a Polgármesteri Hivatal szakirodájával.

A következő időszak összehangolt, jelentős beruházása lesz a Koszorú utca felújítása, melyet a lakók kérésére a szüreti időszak után kezdünk el.

Nemes Róbert fényképei:

Szólj hozzá! 3 hozzászólás