Skip to main content
Szabadidő

Habis László lett Eger polgármestere

By 2014. október 13.15 hozzászólás

[notification type=”notification_warning” ]

Vigyázz, óvatosan, körültekintően!!! Politikai tartalmú cikk következik egy politikamentes blogon.

[/notification]

Talán keveseknek okozott meglepetést, de ismét Habis László lett Eger polgármestere, a városvezetőt 7 059 szavazattal választották maguknak a lakók a következő öt évre. Városunkban 45 039 fő volt a névjegyzékben lévő választópolgárok száma, közülük 18 625 -an éltek a lehetőséggel, az érvényes szavazatok száma pedig  18 430 darab lett. A többieknek vagy nem sikerült eltalálni a kört, vagy úgy tettek, mint az Egy szavazat című 2006-os kisfilmben a néni. Nem lőjük le a poént, akit érdekel, nézze meg magának.

Alább megmutatjuk a polgármesterjelöltek eredményeit, akinek ez kevés és többre vágyik, annak ajánljuk még a Választás.hu-t is szavazókörökre lebontott részletekért.

Sorszám A jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Kapott érvényes szavazat % Polgármester
 1 Dr. Csarnó Ákos LMP  811 4.4 %
 2 Dr. Nyíri Iván László Független jelölt  2 254 12.23 %
 3 Mirkóczki Ádám JOBBIK  4 792 26.0 %
 4 Dr. Szalóczi Géza György DK-EGYÜTT-MSZP  3 514 19.07 %
 5 Habis László FIDESZ-KDNP  7 059 38.3 %

Forrás: Választás.hu

Szólj hozzá! 15 hozzászólás

 • Ez van ezt kell tudomásul venni az ellenzék ennyire képes ,de ezt előre láttuk !!!!! A történelem során ha nincs demokrácia a tömeg mindig igazodik a hatalomhoz , ez a túlélés törvénye a hősök meghalnak a megalkuvók viszik mindig tovább az életet.Ez történt Németországban mikor Hitler hatalomra jutott hová lett a baloldal több tízmilliós tábora , mikor Hitler bukott meg hová lett a náci párt több milliós tagsága . Mondhatnám 1957 május elsejét 1956 után hogy tudtak mozgósítani kádárék 1 000 000 tömeget 6 hónap után .A történelem megmutatja az emberi jellem igazi arcát .——Természetesen nem csak ezen múlott a szocializmusban szocializálódott emberek kihaltak, vagy már többségük olyan öreg hogy nem megy el szavazni—az országban 3,8 millió 50 év feletti van —A baloldaljelöltjeinek szóróanyagát olvasva már az elkeserített hogy nem politikai programot írtak,hanem önéletrajzot mint egy álláshirdetésre itt a lakókörnyezetem is értetlenül mutogatta mi ez ki ez és mit akar ???. Az egész baloldaliságot annak eszmeiségét és annak hiteles arcait az alapoktól kezdve újra fel kell építeni van rá 4 év .———-
  Ennek a baloldalnak el kell tűnni és teljesen új eszmeiséggel —–egy új filozófiai világképpel egy új értelmiségi háttérrel kell —újra a politikában színre lépni –Nem az idősekre kell építeni, hanem a társadalom hátrányos helyzetben lévő fiataljainak kell egy vonzó világképet adni . Figyelemre méltó ebben a törekvésben Tamás Gáspár Miklós, Ferge Zsuzsa Ancsel Éva gondolatai .

 • Géza szerint:

  És akkor itt a másik oldalon (Egri ügyek) erősödtek, hogy az LMP-s fog győzni. Még a jobbik is messze leverte őket. Habis papa pedig odafigyelhetne most már a látványberuházások helyett a valódi problémákra (munkahely létesítés, fiatalok helyzete stb.)

 • teréz szerint:

  nagy sajnálattal olvastam a hireket. nagyon szomorú vagyok. megint folytatódik a semmit tevés -és a pénz szórás!

  • Blaha Lujza szerint:

   Igazad van. Én is szomorú vagyok. Folytatódik a pénzlopás tovább.

  • Jóska szerint:

   Borzalmas, újraépítették a tereket, mennek a felújítások, ez hihetetlen! Bezzeg máshol hagyják rohadni a várost!

 • Őslakos szerint:

  Szerintem meg azt kellene már tudomásul venni az ellenzék permanens szapulása helyett, hogy az egriek nagy részét egyáltalán nem érdekli saját városa. Ha nem így lenne, akkor a névjegyzékbe felvetteknek nem csupán a 37,9%-a ment volna el szavazni. (És még ebből is 195 az érvénytelen szavazat!!!) Még az országos átlagnál is rosszabb arány. A fenekét is kifordíthatná az ú.n. ellenzék, ha a “zemberek” még csak véleménynyilvánításra = szavazati voks leadására sem emelik meg a feneküket, amikor a város élhetőségéről, konkrét mindennapjairól, fiataljaink jövőjéről van szó, nem pedig holmi elvont politizálásról. Ne takarózzunk már “baloldalisággal, új eszmeiség meg vonzó világkép” hiányával akkor, amikor az egriek 62,1 %-a semelyik oldal irányába nem mutatott érdeklődést.

 • Tudor szerint:

  Az nem számít, hogy a többség döntött? Demokrácia van, aki elmegy szavazni, az dönt, a jelöltek közül pedig az nyer, aki a leadott voksok többségét megkapta. Ennyi. Én jó munkát kívánok Polgármester Úrnak!

 • Őslakos szerint:

  Igen többség döntött. Kivel vitatkozik kedves Tudor? Én a 62,1% otthon maradóról tettem észrevételt meg az ellenzék szapulásáról. Szabad, megengedi? S ha jó munkát kíván a polgármester úrnak, megteheti a szervilizmus látszata nélkül is: helyesen, kisbetűkkel írva. Az ön hozzászólása nem levél, nem személyesen a polgármesternek szól, hanem róla. (Vagy akkor úgy kellett volna írnia: Kedves Polgármester Úr! Jó munkát kívánok önnek.)

 • Folytathatják az elkezdett és be nem fejezett rombolást!

 • Jóska szerint:

  Továbbá kedves fanyalgók. Nagy Imi és Sós Tomi bácsi jobb volt? Mit is csinált Egerben? Ja…akkor lehet szépen csendben maradni!

 • Őslakos szerint:

  Jóskának, aki rendre akar utasítani!
  „… VI. alkalommal rendezték meg a Magyar Polgármesterek Találkozóját Gödöllőn.
  A nyitóülésen Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. (…) A találkozó kétévente kerül megrendezésre, mely keretében átadják a Polgármesteri Ezüstlánc és a Polgármesteri Aranygyűrű díjakat. Idén Dr. Nagy Imrét, Eger város polgármesterét eredményes polgármesteri tevékenysége elismeréseként a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Polgármesteri Aranygyűrű kitüntetésben részesítette. Az átadáson elhangzott, hogy Dr. Nagy Imre polgármesteri működését a konszenzuskereső politika, a nyugodt, higgadt, ugyanakkor új utak és megoldások iránt nyitott városvezetés jellemzi. Eger az elmúlt években rohamosan fejlődött, elsősorban sikeres pályázati tevékenységének köszönhetően, mely jelentős külső források bevonását eredményezte a városi fejlesztésekbe. Az 1998-2002 közötti időszakban elsősorban a bérlakásépítés, a munkahelyteremtés és fürdőfejlesztés terén történtek nagyobb beruházások. Ebben az időszakban alakult ki a környező településekkel az a példaértékű együttműködés, mely már az uniós csatlakozást megelőzően is számos sikeres projekt megvalósítását tette lehetővé.”
  EGERONLINEWWW.EGERON.HU 2006.
  Utóirat: Az indulatai mellett figyeljen a tényekre! Akinek más a véleménye, mint önnek, az még nem fanyalgó! Világos?

 • gocsa szerint:

  Őslakos: ez most vicc? Mert annak igen rossz lenne. No komment.

 • Jumurdzsák szerint:

  Kérdezi JÓSKA, mit csinált pl. “Nagy Imi bácsi”. Csak néhány az ő semmittevéséből önnek és az önhöz hasonló demagógok számára:
  Teljes keresztmetszetében megújult (új útalap épült) a Széchenyi utca a Csiky S. utca – Ráckapu tér között. Szélesebb és biztonságosabb lett a járóburkolat. Folytatódtak a megyei kórház melletti részen, a Knézich Károly utcában a belvárosi rekonstrukciós munkálatok. A Dajka Gábor és a Balassa Bálint utcák közötti pedig felújították a járdát és az utat.

  A továbbiakban az Egút Rt. 34 utca rendbetételére kapott megbízást. Ezek: Malomárok, Cifrakapu, Vallon, Cegléd, Könyök, Darvas, Zoltay, Gárdonyi Géza, Servita, Szaicz Leó, Frank Tivadar, Kertész, Lájer Dezső, Bajza J., Kazinczy Ferenc, Lőcsei, Nagyváradi, Faiskola, Eperjesi, Attila, Deméndi, Remenyik Zsigmond, Szarvas Gábor utca és a Bartók Béla tér. Továbbá: Fejedelem, Hétvezér, Rózsásdűlő, Hatvanasezred, Csokonai, Rózsa Károly, Bródy Sándor, Tündérpart, Knézich Károly, Faggyas, Sáncalja utca. A fentieken túl biztosított keretből újult meg a Rozália, a Pázsit és a Károlyi Mihály utca (utóbbi a Merengő és a Homok utca között). Kijavították a Dobó utca, a Kis Dobó tér és a Bródy Sándor utca kockakő burkolatát.
  200 millió forintot fordított az egri önkormányzat 16 intézmény felújítására.
  Megtörtént 2486 panellakás energiatakarékos felújítása 56 elnyert pályázattal. (Helyi vállalkozók előnyben.) Egyéb: Érsekkerti rekonstrukció. Állomásai: a Zenepavilon létesítése, a Múzsák Ligetének létrehozása, Bródy Sándor és Gárdonyi Géza szobrának felállítása.
  Átadták az Egerszalók határában a hulladékkezelőt.170 település környezettudatos hulladékkezelését oldja meg. (A környezetvédelem területén komoly lépések.) Egerben 400 új lakást építettek.

 • Őslakos szerint:

  Lehet, hogy viccnek nem jó, de tény. Elkerülte a figyelmét, hogy ez egy hír volt az EGERON.Hu-ról. Az ön figyelmes olvasására viszont tényleg illik, hogy no comment.

 • gocsa szerint:

  Láttam, hogy egy hír, ennyire ne gondolj már ostobának. Attól még egy nagy nulla, és nem “tények”.