Skip to main content
Kereskedelem

Eger legújabb rádiójánál jártunk

By 2014. október 16.2 hozzászólás

Szerdán reggel a szemfülesek hallhatták azt, amit máskor olvasni szoktak – meghívást kaptunk ugyanis Eger legújabb rádiójához, az FM7-hez. Ha már elmentünk, ezúttal nem csak fényképeket csináltunk róluk, de ki is próbáltuk, hogy mit tudnak: riportunkra 8-tól figyelhetett fel a nagyérdemű. Minket levettek a lábunkról a rádiónál, tudniillik egy végletekig barátságos csapattal találkoztunk, akiket ráadásul még a munkahelyükért is elkezdtünk irigyelni, valami hasonló kilátást tudunk elképzelni a saját irodánkból, mint amivel náluk találkoztunk :) A fényképeink előtt mellékeljük Szávoly Richárd főszerkesztő bemutatkozását is. Nem szaporítjuk tovább a szót, esetleg még annyival, hogy tessenek hallgatni a Hangot, ami elkísér az fm7.hu-n, vagy pedig a 100.7-en.

FM 7 – Hang, ami elkísér, avagy Eger új rádiója

Idén, március 26-án egy új színfolt jelent meg az egri éterben, alaposan fölkavarva a helyi média állóvizét. Szávoly Richárd, a rádió főszerkesztője elmondta, hogy a csapat jelentős része, már sok éves tapasztalattal rendelkezik a rádiózás terén, ezért a csúcsminőségű technikai háttérrel ellentétben, nem kellett teljesen nulláról kezdeni a stáb felállítását és az adásra való felkészítését.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyszerű volt, hiszen számos akadályt kellett leküzdenünk. Erős hendikeppel kezdtük a munkát, hiszen kapásból egy 20 éves konkurenciával találtuk szembe magunkat, melyet többek között mi is több éven keresztül építettünk, és sajnos az elemek sem voltak segítségünkre az indulásnál. Az Yvette ciklon – kis túlzással- egy fél erdősávot tarolt le az adótornyunk közelében, mely az elektromos betápláló rendszerünket tette tönkre, napokra, ez pedig egy vadonatúj „0 kilométeres” technikánál nem a legszerencsésebb ómen.

Sky FM-ként kezdtük, de már FM 7-ként sugározzuk műsorunkat, így jogos a kérdés, hogy miért is kell egy felfutó ágban lévő rádiót átnevezni. Ez sem tartozott az egyszerű kihívások közé, hiszen gyakorlatilag egy felszállás utáni átstartolásról volt szó. Sok volt a találgatás, de mivel egy lehetséges, hosszú ideig tartó vitát szerettünk volna rövidre zárni, így ez volt a legkézenfekvőbb megoldás, ezért nyár végén egy teljes rebranding folyamaton vittük át a rádiót, ami annyit jelent, hogy gyakorlatilag újra a nulláról kellett kezdenünk a technikai hátteret leszámítva mindent. Ez megérte, hiszen az emberek már újra felfedeztek minket és a visszajelzések alapján tetszik nekik a név és az is, amit csinálunk. Úgy is mondhatnám, hogy ez volt a legfájdalommentesebb megoldás, hiszen hosszú távra tervezve ez a pár hónap gyakorlatilag szinte elhanyagolható egy rádió életében, márpedig mi nagyon hosszú életet tervezünk ennek a rádiónak. Sokan kérdezik tőlem azt is, hogy miért pont FM 7. Erre nagyon egyszerűen tudok válaszolni: több okból is. Többen a 90-es évek közepén kezdtük a város azóta is sokat emlegetett kirakatrádiójában, de gondolhatunk itt a frekvenciánkra, a létszámra, vagy akár a hét, 7 napjára is, ezeknek csak a fantázia szabhat határt.

Fontos kiemelni, hogy rengeteg ötletünk van arra, hogy miként tegyük még vonzóbbá az FM 7 rádiót mind a hallgatók, mind pedig a jövőbeni partnereink számára. Az év vége, több meglepetést is tartogat, amiről egyelőre nem szeretnék beszélni, de annyit elárulhatok, hogy érdemes lesz továbbra is Eger új rádióját hallgatni, illetve aki még nem tette meg, ráhangolni készülékét a 100.7 MHz-es frekvenciára, valamint lájkolni Facebook oldalunkat a facebook.com/fm7radio oldalon!

Kollégáim több éve rádiózó emberek, így az indulásnál nem kellet 19-re lapot húznunk. Rohlicsek Judit, Szilvás Krisztina, Nagy Lilla, Debnár Ádám, Tana Dávid, Szakra Attila, valamint jómagam alkotjuk a stábot. Rádiónk rendkívül informatív, hiszen igyekszünk minden programról és eseményről beszámolni, illetve megszólaltatni a rendezvények szervezőit, közéleti személyeket, vagy akár magát az utca emberét. Úgy is mondhatnám, hogy igyekszünk divatban tartani a rádiózást!

Az FM 7 egy csodálatos, mesebeli környezetben, az Agyagási Dezső Gyógypark tőszomszédságában, a Bitskey Uszodával szemben található meg, melynek a rádió vendégei nap, mint nap a csodájára járnak, megtekintve a varázslatos panorámát, mely a parkra nézve eléjük tárul.

Hamarosan elkészülnek Android, iOS és Windows Phone mobilalkalmazásaink is, melyek a modern kor technikai vívmányait fogják kiaknázni és több, nagyon izgalmas nyereményjáték is vár azokra, akik rádiónkat választják. Profi hangzás, sallangmentes, fiatalos zenei szerkesztés és színes műsorok várják a ránk találó hallgatókat, mi pedig köszönjük nekik a rengeteg szeretetet és bíztatást.

Elindult tehát Eger új rádiója, melyet a 100,7 MHz-en illetve az interneten lehet megtalálni, kábelen a Telekom IPTV programkínálatában és különféle okos telefon alkalmazásokban.

DSC_4710DSC_4714DSC_4713 DSC_4712 DSC_4707 DSC_4706 DSC_4701DSC_4709 DSC_4708

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • gocsa szerint:

    Valóban irigylésre méltó munkahely:)

  • Ernő szerint:

    Én sokáig rádióztam és sok szerkesztőségben jártam, így állíthatom, hogy ez belevaló hely. Nyugisnak és nagyon otthonosnak látszik, márpedig ez elengedhetetlen feltétele a kereskedelmi rádiózásnak. Jó munkát mindenkinek!