Skip to main content
Kereskedelem

Idén az Érsekkertben lesz a műjégpálya

By 2014. október 22.4 hozzászólás

Vagy legalábbis ott is lesz egy – ez az október 30-i közgyűlés 4. napirendi pontjából derül ki (kattintás után egyből meglódul lefelé a tömörített fájl, okostelefonról óvatosan így a linkkel!). Aki nem akarja letölteni magának, annak elmondjuk mi is, hogy bár az említett dokumentumban a mindennapi testneveléshez kapcsolódó támogatásról van szó, azért megtudhatunk olyan részleteket, hogy:

 • A műjégpálya a salakos focipálya egy részén kap majd helyet
 • Az újlengyeli székhelyű Négy Évszak Sportiskola Kft. létesíti
  • A Kft. látja el az ingatlan őrzésével kapcsolatos feladatokat
  • A Kft. a jégpálya építésével, bontásával, a szolgáltatás kialakításával, nyújtásával kapcsolatos valamennyi hatósági és egyéb jogszabályi előírásnak megfelel, az erre irányuló engedélyeket, dokumentumokat saját költségén beszerzi
  • A Kft. a jégpálya kiépítéséhez, üzemeltetéséhez szükséges közüzemi szolgáltatásokat (víz, energia, szemétszállítás, stb.) saját költségén biztosítja
  • A Kft. vállalja az építés és bontás során keletkező hulladék saját költségén történő elszállítását
  • A Kft. most egy szezonra kapja meg a lehetőséget, ám a jövőben vállalná a jégpálya további üzemeltetését is, akár egész éves folyamatos működéssel is (!)

Lelkesen várjuk a telet, már csak azért is, mert ez a helyszín végre már majdnem olyan jó lenne, mint a lakótelepi elődje volt annak idején. Sőt. Ennek nem csak a megközelíthetősége jó, de még városközpontban is található. A területnek egyébként nem lenne új a szerep, már 2010-ben is működött itt egy műjégpálya.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • laport szerint:

  Ez lesz a „hivatalos” egri pálya, már építik is.
  https://www.facebook.com/EgerVarosiMujegpalya

 • Davidus szerint:

  Mi az, hogy ott is? Hol lesz a másik?! Tudtom szerint ez a műjégpálya az, ami eredetileg az Északi lakótelepen volt, aztán a Katkó-ba költözött, most meg az Érsekkertben, a salakos pályán állítják fel… most akkor ez hogyan is van?

  • Sasi szerint:

   Igen, ahogy Laport is írta, ez a városi műjégpálya, de a korábbi években emellett egyszer a pláza is próbálkozott egy viaszos saját pályával, illetve a Lajosvárosban is lehetett korcsolyázni 2012-ben. Idén még nem tudjuk, hogy lesz-e másik pálya valahol

 • Thomas Lieven szerint:

  Tisztázzunk néhány alapfogalmat. Műjég az, ahol hütőgép fagyasztja a vizet. Az Érsekkertben 2010-ben csak fellocsolták a salakot és várták, hogy az megfaggyon és a 2012 Lajosvárosi is hasonló próbálkozás volt. Mindkettő az enyhe telek miatt hamvábaholt próbálkozás volt. Ma már hütőberendezés és legalább egy sátras fedés nélkü,l nem lehet jégpályát sikeresen üzemeltetni. A cikkben szereplő cég profi, néhány hete adták át Budán, a saját építésű jégcsarnokukat.